Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Anni Matthiesen
svarer
Kaare Dybvad Bek

Hvad er den maksimale sagsbehandlingstid i Udlændingestyrelsen for en sag vedrørende indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udlændinge- og Integrationsudvalget, Spørgsmål 493

Vil ministeren redegøre for den maksimale sagsbehandlingstid i Udlændingestyrelsen for en sag vedrørende indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse?

Svar fra tirsdag den 27. august 2024

Vil ministeren redegøre for den maksimale sagsbehandlingstid i Udlændingestyrelsen for en sag vedrørende indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse?

Svar:

Til brug for besvarelsen har Udlændinge- og Integrationsministeriet anmodet om et bidrag fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:

”Udlændingestyrelsen har ved besvarelsen lagt til grund, at der spørges til den forventede sagsbehandlingstid ved ansøgning om indkvartering i egenfinansieret bolig efter udlændingelovens § 42 k og ansøgning om godkendelse til beskæftigelse for asylansøgere efter udlændingelovens §

14 a.

Udlændingestyrelsen har taget udgangspunkt i den realiserede sagsbehandlingstid det seneste år, dvs. ansøgninger afgjort i perioden 1. juli 2023 til 30. juni 2024.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for ansøgninger om indkvartering i egenfinansieret bolig var i perioden 1. juli 2023 til 30. juni 2024 146 dage, svarende til ca. 4�½ måned.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for ansøgninger om beskæftigelse efter udlændingelovens § 14 a var i perioden 1. juli 2023 til 30. juni 2024 221 dage, svarende til ca. 7 måneder.

Sagsbehandlingstiden i hver enkelt sag påvirkes af flere faktorer. Sagsbehandlingstiden kan fx forlænges, hvis en eller flere betingelser ikke umiddelbart kan konstateres opfyldt, og derved skal undersøges nærmere.

27. august 2024 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2024 - 12154 2780699 Dette kan eksempelvis gøre sig gældende i sager om godkendelse til beskæftigelse, hvor Udlændingestyrelsen skal sikre, at ansættelsesforholdet sker på sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår. Sagsbehandlingstiden kan også forlænges, hvis der skal indhentes oplysninger fra ansøgeren selv eller fra andre myndigheder eller fagforeninger.

Opgørelserne er foreløbige og opgjort på baggrund af registreringer i udlændingemyndighedernes elektroniske sagsbehandlingssystem pr. 13. august 2024.

Generelt bemærkes, at de statistiske oplysninger er behæftet med usikkerhed, da udlændingesystemerne er opbygget som journaliserings- og sagsstyringssystemer og ikke som egentlige statistiksystemer.” Kaare Dybvad Bek / Søren Larsen Side

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024