Katarina Ammitzbøll
 svarer 
Dan Jørgensen

Katarina Ammitzbøll (K) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen,, om forslaget kan gennemføres inden for anlægsloftet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 239, Spørgsmål 2
Mener ministeren, at forslaget kan gennemføres inden for anlægsloftet?

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
Den kommunale anlægsramme og det kommunale anlægsloft aftales étårigt mellem regeringen og KL i forbindelse med de årlige forhandlinger om kommunernes økonomi. Kommunernes udgifter til energirenoveringer indgår i opgørelsen af det aftalte niveau for skattefinansierede bruttoanlægsudgifter.

I 2021 udgør den loftsbelagte anlægsramme i kommunerne 21,6 mia. kr. Regeringen og KL er enige om, at der er tale om et ekstraordinært løft af anlægsrammen i 2021.

Den nuværende rammestyring af kommunernes samlede bruttoanlægsudgifter understøtter, at de enkelte kommuner kan foretage prioriteringer af deres anlægsinvesteringer på baggrund af lokale behov og ønsker inden for samlede ansvarlige rammer.

Kommunale udgifter til energibesparelsesprojekter i kommunale bygninger indgår i kommunernes samlede prioriteringer. Det er ikke muligt særskilt at opgøre kommunernes udgifter til energirenovering på baggrund af kommunernes budgetter og regnskaber. Det er dog forventningen, at kommunernes renoveringer i dag allerede indeholder energioptimering.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024