Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Mai Mercado
svarer
Peter Hummelgaard

Mai Mercado (K) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om efteruddannelse til tryghedsvagter kan sammensættes af moduler, der allerede findes i uddannelsessystemet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 70, Spørgsmål 13
Vil ministeren tage initiativ til, at den kommende bekendtgørelse også giver mulighed for, at relevant efteruddannelse til tryghedsvagter kan sammensættes af moduler, der allerede findes i uddannelsessystemet, som f.eks. af eksisterende AMU-mål som foreslået af UCplus og Sikkerhedsbranchen. jf. L 70 – bilag 9?

Svar fra mandag den 22. maj 2023
Justitsministeriet er løbende i dialog med flere interessenter på vagt- og sikkerhedsområdet, og der er i foråret 2023 afholdt møder med bl.a. SikkerhedsBranchen om tryghedsvagternes supplerende uddannelse.

Jeg er naturligvis lydhør over for alle forslag, der kan smidiggøre arbejdet med udformningen af tryghedsvagternes supplerende uddannelse, så længe den supplerende uddannelse ruster tryghedsvagterne til på betryggende og forsvarlig vis at løse opgaverne for landets kommuner.

Justitsministeriet vil i det videre arbejde med udformningen af forsøgsordningen fortsætte dialogen med interessenterne på vagt- og sikkerhedsområdet, ligesom de input, der fremgår af henvendelsen fra UCplus og Sikkerhedsbranchen, vil indgå i arbejdet.

Når arbejdet med udformningen af den supplerende uddannelse er færdiggjort, vil et udkast til bekendtgørelse blive sendt i fire ugers offentlig høring til relevante myndigheder og organisationer. Bekendtgørelsen vil tillige i den forbindelse blive offentliggjort på Høringsportalen.

Side
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024