Ny ngo-general vil sikre, at udviklingsprojekter ikke skyller væk med den første stormflod

Der skal være mindre berøringsangst og kortere armslængde i udviklingssamarbejdet, lyder ambitionen fra Peter Horne Zartsdahl, der for nylig blev udnævnt som generalsekretær for Ingeniører Uden Grænser. 

”Danmarks
rolle i fremtidens Afrika bliver ikke båret af budgetstøtte fra ambassaderne.
Den bliver båret af godt mellemmenneskeligt samarbejde og relationsbygning,” siger
generalsekretær Peter Horne Zartsdahl. 
”Danmarks rolle i fremtidens Afrika bliver ikke båret af budgetstøtte fra ambassaderne. Den bliver båret af godt mellemmenneskeligt samarbejde og relationsbygning,” siger generalsekretær Peter Horne Zartsdahl. 
Liv Raahauge-Pedersen

Som udstationeret i Nairobi oplevede Peter Horne Zartsdahl, at mange af de anlæg, der var lavet for at forebygge oversvømmelser efter oversvømmelsen i 2017, skyllede væk, fordi de ikke var lavet ordentligt. I Sydsudan var han med til at fordele midler til projekter for FN. Blot to år senere rejste han rundt i landet og så, at de selv samme projekter bare var væk.

Det viser, hvor meget der kan gå tabt i den lange vej fra strategi til implementering, mener Peter Horne Zartsdahl:

”Jeg tror, at der i de større udviklingspolitiske vinde nu kommer en erkendelse af, at man har overkorrigeret i forhold til, hvordan man har lavet udviklingssamarbejde tidligere. I flere år har der været meget armslængde og en frygt for at være en del af den direkte implementering.”









0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024