Om  
Klaus Frandsen

Tidligere landsformand melder sig ud af Radikale: "Hovedbestyrelsen har kulturproblemer"

Tidligere statsrevisor Klaus Frandsen har besluttet sig for at melde sig ud af Radikale grundet "kulturproblemer" i hovedbestyrelsen. 

Klaus Frandsen var landsformand for Radikale i&nbsp;perioden fra 2009-2015.&nbsp;<br>
Klaus Frandsen var landsformand for Radikale i perioden fra 2009-2015. 
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sigurd Lilmose Bech

Efter 37 års medlemsskab, herunder seks år som landsformand, har Klaus Frandsen nu valgt at forlade Radikale grundet kulturelle problemer i hovedbestyrelsen. 

Det skriver han selv i et opslag på Facebook

I opslaget italesætter Klaus Frandsen, hvordan hans deltagelse i en voldgiftssag, i forhold en "større radikal krænkelseskontrovers", blev katalysatoren for, at han nu melder sig ud: 

"[...] jeg er via voldgiftssagen kommet i besiddelse af en viden, som jeg ikke efterfølgende kan aflære. Jeg ved desværre også, at sagen langt fra er enkeltstående," skriver Klaus Frandsen i sit opslag på Facebook. Han beskriver ikke de konkrete aspekter af sagen, da den er fortrolig. 

Videre uddyber Frandsen, at partiet har problemer med processerne for samværspolitikken. De går, ifølge Frandsen, hen og bliver konflikteskalerende fremfor konfliktløsende.

"Radikale Venstres hovedbestyrelse har været så forhippet på at være hurtig til at reagere på en trend man så, at enhver form for kvalitetssikring af beslutningen røg over højre skulder," skriver Klaus Frandsen i opslaget. 

Læs også

Kulturelle problemer hæmmer partiet

Den tidligere landsformand mener, at de kulturelle problemer i hovedbestyrelsen står i vejen for partiet:

"Næste spørgsmål er så, om Radikale Venstre kan fungere godt som politisk parti, selvom hovedbestyrelsen har kulturproblemer. Svaret er desværre nej," skriver Klaus Frandsen og uddyber: 

"Med en stærk landsorganisation bag sig kunne folketingsgruppen måske arbejde sig ud af de seneste års udfordringer, men med hovedbestyrelsen i nuværende forfatning ser man det ikke ske."

I dag sidder Klaus Frandsen som partner i den rådgivende finansvirksomhed MHS Corporate Finance og Clairfield International. Han har tidligere været formand for Statsrevisorerne. 

Frandsen har en bachelor i erhvervsøkonomi fra Odense Universitet. 

Det blev til 37 års medlemskab i Radikale Venstre for Klaus Frandsen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Frandsen

Partner, MHS Coporate Finance, fhv. landsformand, Radikale Venstre
ba i erhvervsøkonomi (Odense Uni. 1985)









0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024