Ny temadebat: Hvordan skal den nye strategi for cyber- og informationssikkerhed indrettes?

TEMADEBAT: Den nuværende strategi for cyber- og informationssikkerhed udløber i 2021. Så hvad skal være centralt i dansk digitalt forsvar i den nye strategi, som regeringen iværksætter? Dette er fokus i en ny temadebat.

Altinget Digital sætter fokus på den nye strategi for cyber- og informationssikkerhed.
Altinget Digital sætter fokus på den nye strategi for cyber- og informationssikkerhed.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Regeringen igangsætter arbejdet med en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed, som skal afløse den nuværende strategi, der udløber i 2021.   

I præsentationen af dette arbejde udtaler forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse:  

”Cybertruslen mod Danmark er meget høj. Vi ser hver dag, at kriminelle og statslige aktører forsøger at finde svagheder i vores cybersikkerhed til at stjæle fra og spionere mod danske myndigheder og virksomheder. Med den nye strategi vil vi sikre et fortsat robust dansk cyberforsvar, mens vi samtidig styrker det internationale samarbejde i bl.a. EU og NATO. Vi vil øge omkostningerne for dem, der angriber Danmark og vores allierede i cyberspace.”  

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Digital

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024