Om  
Anders Erik Billeschou

Mindeord: Tidligere vicedirektør i Skov- og Naturstyrelsen Anders Erik Billeschou (74)

Anders Erik Billeschou er død efter et trafikuheld i slutningen af august. Esben Møller Madsen, Steen Jørgensen, Niels Elers Koch og Lars Toksvig har skrevet mindeordet om den tidligere vicedirektør, der hele sit arbejdsliv havde skoven som omdrejningspunkt. 

Katrine Skov Sørensen

Anders Erik Billeschou døde efter et trafikuheld 29. august. Anders blev 74 år. Studietiden, som inkluderede distriktsophold på Tranekær og Rössjöholm, afsluttedes med eksamen som forstkandidat i 1969.

Umiddelbart herefter var han udsendt for FAO til Tanzania og Jamaica som associate forest expert. I 1972 blev han ansat i Statsskovbruget, først som forstfuldmægtig, siden som handelsskovrider (1982-1987) og derefter som vicedirektør frem til 1991, hvor han tog springet til privatskovbruget og blev skovrider for landets største private skovdistrikt på Frijsenborg & Wedellsborg. Fra 1996 drev han selvstændig konsulentvirksomhed inden for skov- og naturforvaltning i flere ulande.

I de mange arbejdsrige år, som er indskrevet i ovennævnte forløb, var det karakteristisk, at Anders, uanset hvilket af de nævnte job han bestred, og de mange udvalgs- og bestyrelsesopgaver som fulgte med, gav alle opgaver sin fulde deltagelse. Anders var her godt hjulpet af sit meget klare intellekt, som, parret med et stærkt behov for at trænge til bunds i tingene, gjorde ham i stand til med stor sikkerhed at skille avnerne fra kernerne og nå til klare konklusioner og efterfølgende få dem omsat til handling.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024