Det sker i EU: Showdown om ny EU-Kommission og Danmarks dag ved Domstolen

Det er stadig et åbent spørgsmål, om Ursula von der Leyen kan præsentere sine nye EU-kommissærer i denne uge. Til gengæld ved vi, at den danske regering skal overbevise EU-Domstolen om, at den skal smide et omstridt direktiv om mindsteløn i skraldespanden, og at Ungarns premierminister, Viktor Orban, skal på slap line i Europa-Parlamentet.

Begge disse kvinder går ind i en spændende uge. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (t.v.) afventer en vigtig afgørelse fra EU-dommerne i Luxembourg. Hendes chef, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen (t.h.), håber på at kunne rydde de sidste sten af vejen, så hun kan præsentere sin nye EU-Kommission. 
Begge disse kvinder går ind i en spændende uge. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager (t.v.) afventer en vigtig afgørelse fra EU-dommerne i Luxembourg. Hendes chef, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen (t.h.), håber på at kunne rydde de sidste sten af vejen, så hun kan præsentere sin nye EU-Kommission. Foto: Olivier Hoslet/EPA/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 16. september

De nye EU-parlamentarikere træder sammen i Strasbourg for anden gang, siden de blev valgt i juni.

De lægger blandt andet ud med en diskussion af de nye grænsekontroller, som Tyskland indfører mandag mod alle sine ni nabolande i kølvandet på en afvist syrisk asylansøgers angreb på uskyldige borgere i byen Solingen.

De skal også diskutere den nye rapport om fremtidens landbrugspolitik, som den europæiske version af Danmarks grønne trepart har leveret for nylig. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024