Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Rykker fra EU-parlamentet til fagbevægelsen: Tre skarpe til Nikolaj Villumsen

Enhedslistens nu forhenværende EU-parlamentariker Nikolaj Willumsen bliver i oktober lobbyist for BAT-kartellet, der repræsenterer omkring 90.000 bygningsarbejdere. Altinget har spurgt ham, hvordan han vil trække på sin viden fra parlamentet.

41-årige Nikolaj Villumsen har været medlem af Folketinget for Enhedslisten fra 2011-2019 og siden medlem af Europaparlamentet. Nu skal han være politisk konsulent i BAT-kartellet. Han beholder sit partimedlemsskab.
41-årige Nikolaj Villumsen har været medlem af Folketinget for Enhedslisten fra 2011-2019 og siden medlem af Europaparlamentet. Nu skal han være politisk konsulent i BAT-kartellet. Han beholder sit partimedlemsskab.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Brøndum

Hvorfor har du sagt ja til et job i BAT-kartellet?  

"Fordi jeg gerne vil gøre en forskel for de bygningsarbejdere, vi har så hårdt brug for, blandt andet til den grønne omstilling og til at bygge vores land. Jeg vil gå ydmygt til opgaven og trække på den erfaring og det netværk, jeg har opbygget i Bruxelles, for jeg kommer også til at repræsentere bygningsarbejdere i Det Europæiske Bygningsarbejderforbund."

Hvilke specifikke opgaver får du som lobbyist – hvad skal du kaste dig over som det første?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024