EU-kommissær: Landbrug og forskning går hånd i hånd

INTERVIEW: EU-kommissionen vil flytte milliarder fra landbrugsstøtten over til forskning og innovation. Det vil landmændene kunne forstå, mener EU-kommissær Máire Geoghegan-Quinn.
Tyson W. Lyall
Landbruget og forskningen er ikke konkurrenter, men samarbejdspartnere. Det mener EU's forsknings- og innovationskommissær, irlænderen Máire Geoghegan-Quinn, der besøgte Danmark i sidste uge.

I næste uge skal Máire Geoghegan-Quinn ellers fremlægge kommissionens 2014-2020 rammeprogram for forskning, udvikling og innovation. Et program, der lægger op til at flytte milliarder af euros fra landbrugsstøtten over til forskning og innovation.

Men det bliver ikke nødvendigvis svært at forklare de i forvejen hårdt trængte landmænd, at en del af landbrugsstøtten nu bliver kanaliseret over i forsknings- og innovationsprogrammet, mener kommissæren.

Ikke konkurrenter
I rammeprogrammet, der i øvrigt skal forhandles på plads under det danske EU-formandskab i 2012, lægges der op til en fordobling af budgettet til forskning og innovation. Et budget, der i dag lyder på ca. 375 milliarder danske kroner.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024