Fødevarekontrollen skal bruge kendte tal

INTERVIEW: Fødevarekontrollen har allerede adgang til oplysninger om butikkernes ansatte – men kender ikke omsætningen, siger kontorchef.
Niels Th. Dahl

I nogle tilfælde har fødevarekontrollen ikke adgang til virksomhedens regnskaber og omsætning, og så bliver de nødt til at bruge antallet af ansatte til at vurdere det.

Paolo Drostby
Kontorchef i Forbrugerministeriet

Når fødevarekontrollen skal graduere bøderne til fødevarevirksomheder ud fra antallet af ansatte i butikkerne frem for omsætningen, skyldes det rent praktiske årsager, og i de fleste tilfælde vil skønnet være rigtigt.

Det siger kontorchef i Forbrugerministeriet Paolo Drostby, som har været med til at udforme lovforslaget til ny fødevarelov. Altinget | Fødevarer har talt med ham.

Hvorfor skal kontrollen se på antallet af ansatte, når lovteksten tydeligt siger, at det er omsætningen, bøderne skal gradueres efter?

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024