Gjerskov: Jeg er realpolitiker, ikke en kryster

STØTTE: Landbrugsstøtten skal stadigvæk afvikles, men der er ingen deadline for, hvornår det skal ske. Det siger fødevareminister Mette Gjerskov (S), efter DF har kritiseret hende for ikke at ville diskutere det under det danske formandskab.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) afviser Morten Messerschmidts (DF) beskyldninger om, at hun er en kryster, fordi hun ikke ønsker at diskutere en afskaffelse af landbrugsstøtten under det danske formandskab.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) afviser Morten Messerschmidts (DF) beskyldninger om, at hun er en kryster, fordi hun ikke ønsker at diskutere en afskaffelse af landbrugsstøtten under det danske formandskab. Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Der er ingen i Europa, der er i tvivl om, at Danmark stadigvæk vil afvikle landbrugsstøtten. Men det er ikke på dagsordenen nu, og jeg synes, vi skulle prøve at få noget konstruktivt ud af vores formandskab i stedet for at starte en fuldstændig ukonstruktiv debat.

Mette Gjerskov
Fødevareminister (S)
Fakta

Fra "Regeringens strategi for afvikling af EU's landbrugsstøtte": 

Regeringens overordnede mål er at arbejde for en afvikling af EU's landbrugsstøtte frem mod 2025. Set i lyset af den aktuelle forhandlingssituation, hvor det store flertal er imod en afvikling af landbrugsstøtten, er det regeringens strategi at arbejde for dette overordnede mål på pragmatisk vis og sikre, at danske argumenter bliver hørt i de afgørende beslutningsfora i de kommende år. Regeringen vil under hensynet til de overordnede mål fokusere på at skabe konkrete resultater, som kan fortsætte med at udvikle EU's landbrugspolitik i en mere liberal og markedsorienteret retning.


Kilde: Regeringens strategi for afvikling af EU's landbrugsstøtte

Ingen u-vendinger eller nye, politiske standpunkter. Den danske regering vil stadigvæk afskaffe den milliardstore EU-støtte til de europæiske landmænd.

Men der er langt fra de indenrigspolitiske målsætninger til den realpolitiske virkelighed i Bruxelles, og derfor nytter det ikke at indlede forhandlingerne om den kommende reform af EU's landbrugsstøtte med et ultimatum om total afskaffelse af landbrugsstøtten. Det slår fødevareminister Mette Gjerskov (S) nu fast, efter Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt tidligere på ugen beskyldte hende for at være en "kryster".

LÆS: Messerschmidt: Gjerskov er en kryster

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024