Juraprofessor revser ny fødevarelov

NYHED: Forbrugerministerens forslag til ny fødevarelov er et brud på hele grundlaget for administrative bøder, mener juraprofessor.
Fødevarekontrollanterne skal tælle de ansatte i butikkerne, inden de beslutter sig for størrelsen af en eventuel bøde. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt, siger juraprofessor.
Fødevarekontrollanterne skal tælle de ansatte i butikkerne, inden de beslutter sig for størrelsen af en eventuel bøde. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt, siger juraprofessor.
Niels Th. Dahl

Vi kan helt principielt ikke have et system, hvor man udregner de administrative bøder på én måde, og når sagen så kommer for en domstol, så skifter man bare beregningsmåde.

Gorm Toftegaard Nielsen
Juraprofessor, Aarhus Universitet

"Det har jeg svært ved at tro, han kan mene."

Så kontant melder juraprofessor Gorm Toftegaard Nielsen fra Aarhus Universitet ud, da han hører om forbrugerminister Lars Barfoeds (K) forslag til ny fødevarelov.

Gorm Toftegaard Nielsen slutter sig således til kritikerne af den nye lovs regler for tildeling af bøder. I lovforslaget lægges der nemlig op til, at det er antallet af ansatte frem for omsætningen i fødevarevirksomhederne, der skal bruges som fødevarekontrollens grundlag for beregning af bøder.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024