Rødt lys til GMO-import fra EU-Parlament

OMMER: EU’s folkevalgte har sagt nej til et forslag om at give EU-lande ret til selv at bestemme, hvilke GMO’er de vil tillade til import på deres jord.

Der er endnu engang ballade om GMO'er i EU-land.
Der er endnu engang ballade om GMO'er i EU-land.Foto: Colourbox
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Tilbage til tegnebrættet. Sådan lyder meldingen fra en overvældende andel af EU’s folkevalgte til EU-Kommissionen. De folkevalgte forkastede onsdag et forslag om at gøre det muligt for EU-landene selv at bestemme, hvilke GMO’er der kan importeres på deres jord.

Forslaget var tænkt som en måde at give EU-landene kontrollen over de forkætrede genmodificerede produkter, sådan som det allerede er blevet gjort for GMO’er til dyrkning.

Men 557 af de 751 parlamentarikere modsatte sig de nye regler, som blandt andet skydes i skoene, at de vil være en bombe under landbruget, der er ekstremt afhængig af import af GMO-soja-foder, samt være umulige at overholde for de enkelte lande midt i et europæisk marked, der netop baserer sig på varernes frie bevægelse over grænser.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024