Strengere straf for skuldersår i sigte

Både Lars Barfoed (K) og Lene Espersen (K) vil se på muligheden for at offentliggøre navne på de landmænd, der har skuldersår på svin.
Antallet af skuldersår på søer er eksploderet i år. Oppositionen vil have offentliggjort navnene på de landmænd, der overtræder dyreværnsloven - justitsministeren ikke afvisende.
Antallet af skuldersår på søer er eksploderet i år. Oppositionen vil have offentliggjort navnene på de landmænd, der overtræder dyreværnsloven - justitsministeren ikke afvisende.
Niels Th. Dahl

Jeg synes ikke, det er godt nok, at ministeren vil drøfte det her ved lejlighed – det skal være så hurtigt som muligt. Der er ingenting, der har virket indtil videre – hvad skal der egentlig til, for at alle landmænd overholder reglerne?

Mette Gjerskov
Medlem af Fødevareudvalget for Socialdemokraterne

Forbrugerminister Lars Barfoed (K) og justitsminister Lene Espersen (K) lover i svar til oppositionen nu, at de vil undersøge mulighederne for at offentliggøre navnene på de landmænd, der har søer med meget svære skuldersår.

Forbrugerministeren har i et svar til Fødevareudvalget i denne uge skrevet, at han vil tage spørgsmålet om offentliggørelse op med justitsministeren, som dyrevelfærdsreglerne hører under.

Tal fra Danish Crown i begyndelsen af oktober viste en eksplosiv stigning i antallet af politianmeldte skuldersår fra 19 i 2005 til over 200 i alene de første ni måneder af 2006. Tallene fik Socialdemokraternes Mette Gjerskov til at foreslå en offentliggørelse af navnene på landmændene på internettet på lige fod med fødevarekontrollens smiley-ordning. Der er umiddelbart flertal uden om regeringen for forslaget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024