Carl Valentin
 spørger 
Jacob Jensen

Vil ministeren redegøre for transport af levende hummere?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1087

Vil ministeren udstede en bekendtgørelse, der sikrer, at hummere ikke transporteres og opbevares på is, eller en bekendtgørelse, der forbyder transport af levende hummere?
Skriftlig begrundelse:
I jomfruhummerfiskeriet er det udbredt, at jomfruhummerne ikke aflives straks efter fangst. Efter fangst, skylning og eventuelt dypning i sulfitopløsning lægges de i stedet i kasser med is. De forbliver på is, når de auktioneres, og sådan bliver de i vidt omfang også modtaget og opbevaret i detailhandlen. Det Veterinære Sundhedsråd har i 2015 udtalt følgende om »Opbevaring af hummere på is«: »Såfremt hummere ligger levende på is med indbundne kløer i en dags tid og de under en sådan opbevaring lades urørte og uforstyrrede, vil Rådet nære betænkelighed ved at anse en sådan opbevaringsmetode for dyreværnsmæssigt uforsvarlig«. Det Veterinære Sundhedsråd kunne i 2015 åbenbart ikke med sikkerhed sige, at det er dyrevelfærdsmæssigt forsvarligt at opbevare hummere på is i op til 1døgn. Spørgeren tænker, at hvis der er en tvivl, så bør den vel komme jomfruhummerne til gode.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024