Europæiske fonde prioriterer kulturen højt trods krise

Kulturen har fortsat høj prioritet blandt de europæiske fonde, og nye data viser, at bevillinger i krydsfelterne mellem sundhed, sociale indsatser, klima og kunst vinder frem.

<span>’1658 – Balladen om Bornholms befrielse’ spiller i øjeblikket på
Rønne teater, som er Danmarks ældste teater. A.P. Møller fonden har givet 15.4
millioner kroner til renovering og fremtidssikring af teatret, og forestillingen er
støttet af blandt andre Knud Højgaards Fond, Sparekassen Bornholms
Fond, William Demant Fonden,&nbsp; Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Aase
og Ejnar Danielsens Fond.<i></i></span>
’1658 – Balladen om Bornholms befrielse’ spiller i øjeblikket på Rønne teater, som er Danmarks ældste teater. A.P. Møller fonden har givet 15.4 millioner kroner til renovering og fremtidssikring af teatret, og forestillingen er støttet af blandt andre Knud Højgaards Fond, Sparekassen Bornholms Fond, William Demant Fonden,  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Aase og Ejnar Danielsens Fond.Foto: Anders Beier
Mikala Satiya Rørbech

Et tanke-laboratorium om cirkulær økonomi. Udvikling af innovative design-teknologier. Nye måder at fortælle historier på og kunstnerisk udfoldelse som en vej til at skabe social inklusion for udsatte borgere.

Kultur og kunst krydser spor med andre sektorer, og fondene er godt med på rejsen. Det fortæller fondenes europæiske interesseorganisation Philea, som er på vej med nye tal for de europæiske fondes prioriteter.

Opgørelsen, som udkommer til juni, viser at kunst og kultur fortsat er et af de fem områder, som får flest midler fra fondene. Det gælder både i Europa og på globalt plan. Og mens kulturbranchen i hele Europa de seneste år har været har ramt at både COVID-nedlukning, finansiel krise og økonomisk usikkerhed, med tab af omkring 222.000 jobs til følge, er den filantropiske støtte til sektoren tilbage på samme niveau som tidligere.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fonde

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024