Universiteter skal stramme merit-systemet

FREMDRIFT: Regeringen lægger op til, at universiteterne skal sanere merit-systemet, så blandt andet godkendte udlandsophold giver automatisk merit. Samtidig skal overgangen til kandidatuddannelse være flydende.
Regeringen lægger op til, at det skal være lettere at skifte mellem uddannelsesinstitutioner og studieretninger uden at blive forsinket på grund af bureaukrati.
Regeringen lægger op til, at det skal være lettere at skifte mellem uddannelsesinstitutioner og studieretninger uden at blive forsinket på grund af bureaukrati.
Mads Bang
Forsinkelser på grund af problemer med at få merit fra en uddannelsesinstitution til en anden eller langsom sagsbehandling på universiteterne skal være et overstået kapitel. Sådan lyder et af målene i det udspil, som regeringen senere på ugen vil lancere, for at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelser.

Mens der har været markant fokus på eventuelle ændringer i SU-systemet, har de administrative ændringer, som bliver en del af reformen fået mindre opmærksomhed. Mens det endelige udspil først kommer senere i denne uge, så er dele af reformen allerede på plads internt i regeringen. Blandt de ændringer, som er samlet i en "Fremdriftspakke".

Ifølge Altinget | Forskning & Innovations oplysninger er de væsentligste ændringer for uddannelsesinstitutionerne i pakken:

Krav om eksamen
Pakken, som skal sikre, at de studerende kommer hurigere igennem uddannelsessystemet, rummer også skrappere krav til de studerende, som i fremtiden automatisk skal være tilmeldt eksaminer og hvert år skal have fag og eksaminer nok til at samle 60 ECTS.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024