Førtidspension/konkurrence

null
Jon AdelstenSara Holt
Slutspurt om reform af førtidspension
Regeringen er ved at have flertal for sin reform af førtidspensionen. Partierne fra SF til Venstre forhandler de sidste punkter på plads, onsdag og torsdag, i Socialministeriet. Dermed er en af regeringens største opgaver i dette folketingsår, ved at falde på plads.

Reformen har til formål, at forenkle reglerne for førtidspension, og at få mennesker med delvis arbejdsevne over i såkaldte flexjob. For fremtiden skal der kun være en sats for førtidspension, i modsætning til nu hvor der er fire forskellige satser. Desuden ændres niveauet, så det beregnes efter dagpengeniveau, der så skal suppleres med diverse skattefrie handicaptillæg.

Reformen vedrører, kun de mennesker der søger om førtidspension fra 2003.

K vil øge konkurrencen i den offentlige sektor
- Enhver opgave i den offentlige sektor skal løses bedst muligt til den billigst mulige pris. Udbud via privat udfordringsret skaber netop øget konkurrence om at levere en ydelse bedst og billigst – til gavn for borgerne og de offentlige finanser.

Dokumentation
null

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024