Mistanke om BSE i Herning-området

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevaredirektoratet har fået meddelelse fra Danish Crowns BSE laboratorium om, at laboratoriet i en prøve fra en ko har påvist positiv reaktion for BSE.

Prøven er taget som led i de rutinemæssige undersøgelser af slagtedyr.

Koen har opholdt sig i en besætning, som ligger i Fødevareregion Hernings område. Besætningen er sat under offentligt tilsyn.

Der bliver foretaget yderligere undersøgelser på Danmarks Veterinærinstitut. Der ventes et foreløbigt resultat tirsdag den 3. december 2002 om eftermiddagen.

Der opstår jævnligt mistanker ved de rutinemæssige BSE-undersøgelser, som udføres på alle slagtede kreaturer over 30 måneder. Kun fire gange har de videre undersøgelser bekræftet, at det drejede sig om BSE-tilfælde.

I alt er der konstateret BSE hos ti danskfødte kreaturer i Danmark. Udover de fire tilfælde hos normale slagtedyr er der fundet seks tilfælde blandt selvdøde og syge kreaturer. Det seneste tilfælde af BSE er fundet i november måned 2002. Desuden er der i Portugal konstateret BSE hos en dansk født ko i juli måned 2002.

< Flere informationer om BSE kan læses på Fødevaredirektoratets hjemmeside.

Der informeres om negative BSE-resultater på Danmarks Veterinærinstituts hjemmeside under nyheder (pressemeddelelser).

Flere oplysninger hos dyrlæge Birthe Schrøder-Thomsen i Fødevareregion Herning, tlf. 99 29 19 51 eller dyrlæge i Fødevaredirektoratet, Hanne Christensen, tlf. 33 95 63 19.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024