Bog: Politikere dominerer IT-styrelse

null
Rasmus Nielsen
Fakta
13. december udkommer:
Privatisering, regulering og demokrati.
Telestyrelsens funktion som uafhængig regulerings-myndighed
Af Carsten Greve
Magtudredningen, 2002
58 sider, kr. 75,-
Aarhus Universitetsforlag

Kilde: Forlaget
IT- og Telestyrelsen er ikke tilstrækkeligt uafhængig af politikerne, og styrelsen skal udvise mere autoritet for at skabe respekt i branchen. Det mener universitetslektor Carsten Greve, der i en ny bog, der udkommer fredag, beskriver styrelsens rolle som reguleringsmyndighed.

IT- og Telestyrelsen skal have mere autoritet. Reguleringsmyndigheden er uafhængig af regering og Folketing på nogle områder, men ikke på andre, og det er et problem, konkluderer bogen på 58 sider. Den er et led i forskningsprojektet Magtudred­ningen, der med en række udgivelser vil belyse det danske folkestyre omkring årtusindskiftet.

IT- og Telestyrelsen skal være uafhængig af det politiske niveau for at sikre sin troværdighed og upartiskhed, lyder hovedbudskabet fra bogens forfatter, Carsten Greve, der er lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

"Men Telestyrelsen er ikke så uafhængig, at det gør noget. På den ene side kan styrelsen træffe bindende afgørelser, på den anden side har ministeren beføjelser til at bede styrelsen handle på bestemte måder", skriver Carsten Greve. Indblandingen fra politikere har svinget op og ned i de senere år og kommer som regel an på, hvem der sidder som forskningsminister.

Dokumentation
null

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024