Konservative undsiger våd drøm om danskbyggede krigsskibe: “Der er kun én ting, der tæller. Slagkraft”

Det er hverken militært set vigtigt eller økonomisk fordelagtigt at insistere på at bygge krigsskibe i Danmark. Det mener Konservative, som mener, at produktionen af krigsskibe fortsat bør sendes i udbud. 

Fregatten Peder Skram tårnede op i baggrund, da det Maritime partnerskab præsenterede tre modeller for dansk produktion af krigsskibe tirsdag.
Fregatten Peder Skram tårnede op i baggrund, da det Maritime partnerskab præsenterede tre modeller for dansk produktion af krigsskibe tirsdag.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kirstine Erika Crenzien

Søværnet skal sejle i de mest slagkraftige skibe, vi kan få hænder på.  

Hvis de er bygget i Danmark, er det super. Hvis ikke er det også helt okay. Sådan lyder det fra Konservative i debatten om hvorvidt Danmark igen skal kunne bygge krigsskibe eller ej. 

“Jeg mener kun, at der er én ting, der tæller: Slagkraft. Det er ikke militært set vigtigt, at Danmark er selvforsynende med skibe,” skriver forsvarsordfører for Konservative, Rasmus Jarlov, på det sociale medie X. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024