USA-tur skal give flere en del af kampfly-kagen

BESØG: Tre ministerier og Dansk Industri står bag et besøg hos producenten af Danmarks nye kampfly. Det skal åbne døren for, at flere virksomheder får gavn af kampflyindkøbet.

Foto: U.S. Air Force
Andreas Krog

Danske virksomheder, der ikke beskæftiger sig direkte med produktion af dele og teknologi til fly- og våbenindustrien, får nu mulighed for at få del i det underleverandørarbejde, som Danmarks indkøb af nye F-35-kampfly gerne skulle kaste af sig til danske virksomheder.

Hvis virksomhederne kan finde penge til det, så får de nemlig mulighed for at komme med til USA 11.-13. september og besøge verdens største våbenproducent, Lockheed Martin, der bygger F-35-flyene. Her kan de høre om mulighederne for at levere det, der på engelsk kaldes ”non-air vehicle maintenance, repair, overhaul and upgrade” til den danske flåde af F-35-fly. På dansk kan det oversættes til vedligehold, reparation og opgradering af ikke-flyrelaterede komponenter. Altså alt det udstyr, som skal bruges ved siden af flyene. Generatorer, trapper, simulatorer, stilladser, vogne og meget andet.

Lockheed Martin er blandt andet interesseret i at komme i kontakt med virksomheder, der har kompetencer indenfor hydraulik, elektriske systemer, dieselmotorer, køling, maling og korrosionsbekæmpelse samt softwareopdatering, kalibering og reparation af flysimulatorer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024