Carsten Hansens energisparepakke møder kritik

LOVFORSLAG: Boligminister Carsten Hansen (S) vil med sin energisparepakke lade de private udlejere hæve huslejen, hvis deres udgifter bruges til energirenoveringer. Energisparepakke, nej tak, lyder det imidlertid både fra lejerne og udlejerne.
Tyson W. Lyall
Fakta
Lovforslaget indeholder følgende hovedelementer:

1. Gennemførelse af totaløkonomisk rentable forbedringer
2. Aftalt grøn byfornyelse
3. Energikrav som betingelse for anvendelse af boligreguleringslovens § 5, stk. 2
4. Forhåndsgodkendelse af lejeforhøjelser
5. Forhøjelse af råderetsbeløbet
6. Udlejers adgang til at kræve opsat vandmålere og målere til måling af energiforbrug til køling.


Kilde: mbbl.dk
Da minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, inden påskeferien offentliggjorde sit udkast til en kommende energisparepakke på boligområdet, var der med S-ministerens egne ord godt nyt til både udlejerne og lejerne.

Som et hovedelement i pakken indgår muligheden for, at de private udlejere kan opkræve en større husleje, hvis ellers forøgelsen opvejes af besparelser i energiforbruget. Det kommer ifølge ministeren både lejere og udlejere til gode, men det er ingen af parterne enige i.

Udlejerne frygter, at renoveringsindsatsen vil gå i stå og kalder forslaget for uambitiøst og meningsløst. Lejerne mener omvendt, at modellen bygger på et alt for usikkert grundlag, samtidig med at den forfordeler lejerne.

Gammel vin på nye flasker
Forslaget om at lade udlejerne hæve huslejen med baggrund i energiforbedringer er ikke nyt, ligesom modstanden mod forslaget heller ikke er det.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024