"Cradle to cradle er ikke reklamestunt"

INTERVIEW: Tagproducenten Eurotag står bag stor konference om cradle to cradle. Målet er at skubbe på for skrappere krav til bæredygtigt byggeri. Men også at gøre verden til et grønnere sted.
Flere aktører håber, at  politikerne fremover stiller større krav til bæredygtigt byggeri. I denne uge afholdes to store konferencer om cradle to cradle.
Flere aktører håber, at politikerne fremover stiller større krav til bæredygtigt byggeri. I denne uge afholdes to store konferencer om cradle to cradle.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg vil slet ikke lægge skjul på, at vi rigtig gerne vil sælge vores produkter. Men konferencen i sig selv er ikke et reklamestunt.

Peter Krantz
Direktør, Eurotag
Miljøforkæmper eller ej. Man kan næppe bestride, at der på emnefelterne klima og miljø florerer en række begreber, som det er svært at få hold på, hvad egentlig betyder.

Tag bare ord som:

Og hvis man så oven i hatten kan præstere "strategiske analyser" af potentialet i at høste gevinsterne på ovennævnte felter, så er forvirringen på det højere niveau vist ved at være komplet.

Endnu et begreb, der - måske - falder inden for kategorien af grønne buzzwords, er "cradle to cradle". Direkte oversat betyder det vugge til vugge, selv om det oftest bruges i sin angelsaksiske variant.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024