Dansk Byggeri beklager kritik af vandselskab

EKSPORT: Dansk Byggeri erkender, at man gik galt i byen, da man kritiserede Aarhus Vand for at gamble med takstkronerne i amerikansk eksporteventyr. Men det ændrer ikke på, at der er ulige konkurrence på forsyningsområdet, fastholder erhvervspolitisk chef Torben Liborius. Aarhus Vand efterlyser videre rammer.

<span>Driftsleder i Aarhus Vand&nbsp;Flemming Bomholt Møller har det sidste halvandet år været udlånt til et dansk eksportfremstød i Chicago. Et fremstød, som er blevet beskyldt af Dansk Byggeri for at medføre ulige konkurrence.<br></span>
Driftsleder i Aarhus Vand Flemming Bomholt Møller har det sidste halvandet år været udlånt til et dansk eksportfremstød i Chicago. Et fremstød, som er blevet beskyldt af Dansk Byggeri for at medføre ulige konkurrence.
Klaus Ulrik Mortensen

Det er en del af innovationens sjæl, og man kan ikke tænke nyt uden at risikere at tabe. Der skal være plads til risiko. Og netop risikovillighed er det, der kendetegner danske successer som Novo Nordisk, Danfoss og Grundfos.

Lars Schrøder
Administrerende direktør, Aarhus Vand
Fakta
Aarhus Vand er et aktieselskab 100 procent ejet af Aarhus Kommune
Omsætning på over 600 millioner kroner om året
Produktion af 15 millioner m³ rent drikkevand om året
Rensning af 32 millioner m³ spildevand om året
90 grundvandsboringer
9 vandværker
9 renseanlæg
1.500 km drikkevandsledninger
2.600 km spildevandsledninger
Forsyner 270.000 personer med drikkevand
200 ansatte
 

Kilde: Aarhus Vand

Historien om, at Aarhus Vand sidste uge havde indgået en samarbejdsaftale med et vandselskab i Chicago, som i bedste fald kunne skabe 20.000 nye danske arbejdspladser, var for meget af det gode for Dansk Byggeri.

Fluks var brancheorganisationen på banen med en kritik af selskabet. Forsyningsselskabet var blevet “betaget af egen succes” og mente nu, at den “angiveligt veldrevne kommunale forsyningsvirksomhed også skulle komme amerikanerne til gode”.

“Det er naturligvis positivt, at også kommuner tænker på at gøre en god forretning. Men lad os lige vende skråen. I modsætning til private virksomheder, så konkurrerer kommunale selskaber med sikkerhed/risiko dybt plantet i borgernes lommer,” sagde erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius i en pressemeddelelse.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024