Rasmus Jarlov
spørger
Magnus Heunicke

Hvilke initiativer har ministeren taget, for at gøre det muligt at udnytte pyrolyseteknikker til slambehandling?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Miljø- og Fødevareudvalget, Spørgsmål 40

Pyrolyse er nævnt i regeringsgrundlaget af december 2022 som et middel til minimering af spredning af miljøskadelige stoffer i forbindelse med spildevandsrensningen, hvor det producerede spildevandsslam i dag, som udgangspunkt, udbringes på landbrugsjord for udnyttelse af næringsstoffer, men desværre samtidig indeholder en lang række miljøfremmed stoffer som PFAS, medicinrester, mikroplast m.m. I den grønne trepartsaftale af juni 2024 er pyrolyse nævnt som en løsning på landbrugets klimaudfordringer ved CO2-fiksering i biokul (biochar). Lovgivningen på området halter bagefter og er ikke tilpasset de miljømæssigt - og økonomisk nye attraktive tekniske løsninger. Det hindrer anvendelse af tilgængelig procesteknik, og det begrænser derved udvikling og optimering, samt udvikling og eksport af miljø- og klimateknologi. Vil ministeren oplyse, hvilke initiativer ministeren har taget, for at gøre det muligt at udnytte pyrolyseteknikker til slambehandling og udvikling af spildevandsrensningen i Danmark med henblik på at minimere spredningen af miljøfremmed stoffer?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024