Danva: KFST høster æren for gevinster

VANDSEKTOR: Brancheorganisationen Danva er vred over, at Forsyningssekretariatet høster æren for ekstraordinære effektiviseringsgevinster. En politisk aftale for sektoren ventes tidligst klar i slutningen af november.

En pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vedrørende Forsyningssekretariatets andel i vandselskabernes ekstraordinære effektiviseringsgevinster har affødt kritik i branchen.
En pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vedrørende Forsyningssekretariatets andel i vandselskabernes ekstraordinære effektiviseringsgevinster har affødt kritik i branchen.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Man har måttet lægge ører til meget kritik, og når der så er positive resultater, som vi ser det med de ekstraordinære effektiviseringsgevinster, så forsøger man meget forståeligt at høste æren for dem.

Lars Therkildsen
Bestyrelsesformand, Danva

Da Forsyningssekretariatet sidste uge meldte ud, at driften af landets 331 største vandselskaber i 2015 skulle effektiviseres med 199 millioner kroner, var det ikke selve effektiviseringskravet så meget som måden, det blev formuleret på, der vakte harme i branchen.

”Reguleringen har fået vandselskaberne op på tæerne. Vi ser, at selv de mest effektive selskaber presser sig selv. Flere har vedtaget en politik om at være forud for vores krav, så de undgår at ende i en situation med tvang,” sagde chef for Forsyningssekretariatet Filip Sundram i en pressemeddelelse.

Og han fortsatte:

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024