Europæisk affaldspakke slækker på ambitionerne

AFFALD: Det skader både miljø og industri, at EU’s pakke for cirkulær økonomi forventes at slække på krav til blandt andet forbud mod deponering, vurderer aktører.

Lossepladser som denne skal undgås, hvis der for alvor skal komme penge i den cirkulære økonomi. Erhvervslivet er skuffet over, at EU lader til at droppe mål for forbud mod deponier.
Lossepladser som denne skal undgås, hvis der for alvor skal komme penge i den cirkulære økonomi. Erhvervslivet er skuffet over, at EU lader til at droppe mål for forbud mod deponier.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Det nytter ikke noget, at nogle lande deponerer en masse husholdningsaffald, så det dermed ikke stilles til rådighed for markedet. Det er nødvendigt med adgang til store mængder, hvis det skal kunne betale sig at investere i teknologien.

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef, Dansk Erhverv

Eneste trøst for aktørerne, da EU i december sidste år slagtede sin højt profilerede affaldspakke, var udsigten til, at man ville fremsætte en ny pakke, som skulle være endnu mere ambitiøs.

Nu viser et lækket dokument fra EU-Kommissionen imidlertid, at ambitionsniveauet kommer til at være markant lavere end først lovet.

Blandt andet forventes affaldspakken at blive fremsat uden bindende mål for genanvendelsen samt uden det deponiforbud, som var en del af den oprindelige pakke.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024