Forsikring af geotermi kommer nærmere

BAGGRUND: Ny plan skal skabe grobund for fremtidige geotermiske projekter. Fjernvarmeselskaberne afventer dog regeringens udspil om forsikring mod mislykkede boringer. Energistyrelsen: Arbejdet skrider fremad.
Regeringen ønsker at sætte fart i udbredelsen af udvinding af varme fra undergrunden. Men projekterne støder på knaster - især afholder manglende forsikringsmuligheder fjernvarmeselskaberne i at investere.
Regeringen ønsker at sætte fart i udbredelsen af udvinding af varme fra undergrunden. Men projekterne støder på knaster - især afholder manglende forsikringsmuligheder fjernvarmeselskaberne i at investere.
Klaus Ulrik Mortensen

Hjørring har sagt, at de vil afvente en løsning på forsikringsproblemet, og samme melding kommer fra Farum, som i første halvdel af 2013 også vil tage fat på seismiske undersøgelser.

Søren Berg Lorenzen
Direktør, Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab
Dokumentation
Geotermisk energi er en vedvarende energiform, hvor man henter varmt vand fra underjordiske sandstenslag, der befinder sig i op til 3000 meters dybde.
 
Vandet, der pumpes op, er typisk mellem 30 og 90 grader.
 
Der bores mindst et sæt af to huller (et til at hente vand op og et til at 
sende det ned igen). Et anlæg kan få vand fra flere boringer.
 
Der findes i dag to funktionsdygtige geotermiske anlæg i Danmark (Thisted og Amager). Et anlæg i Sønderborg står snart klar, og Energistyrelsen har i 2011 og 2012 udstedt foreløbig 5 nye tilladelser til efterforskning af geotermisk energi.
 
Der findes over 100 geotermiske anlæg i Europa. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024