Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Fratrædelsesbonusser til ansatte og chefer er over et årti halveret

De seneste ti år er godtgørelser til chefer og ansatte, der fratræder deres stillinger i ministerier, blevet markant sjældnere. 

Der er færre, der modtager fratrædelsesgodtgørelser, men størrelsen på beløbene har været relativt stabil over de seneste ti år, oplyser Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
Der er færre, der modtager fratrædelsesgodtgørelser, men størrelsen på beløbene har været relativt stabil over de seneste ti år, oplyser Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

I 2021 modtog medarbejdere i styrelser og departementer det laveste beløb i godtgørelser ved afsked i ti år.

Her udbetalte ministerier 43 millioner i fratrædelsesgodtgørelser. Det er mere end en halvering siden 2012, hvor der blev udbetalt 100 millioner kroner, viser tal fra Økonomistyrelsen i en aktindsigt fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

“Samlet set skyldes faldet i udbetalingen af fratrædelsesgodtgørelser fra 2012 til 2021, at antallet af modtagere af godtgørelser er faldet,” skriver Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i et svar til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024