KL: Fair med kommunale fjernvarmerenter

FJERNVARME: Formand for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm, kan ikke se noget galt i, at kommunerne tvinger fjernvarmekunderne til at betale to gange.
Borgmester i Vordingborg samt formand for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm, kan ikke se noget galt i, at kommunerne benytter mulighed for at fylde kommunekassen med fjernvarmerenter.
Borgmester i Vordingborg samt formand for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm, kan ikke se noget galt i, at kommunerne benytter mulighed for at fylde kommunekassen med fjernvarmerenter.Foto: privat
Klaus Ulrik Mortensen

Det er et sympatisk synspunkt, at borgerne ikke skal betale for tilslutningen to gange, men det er bare svært at argumentere for i en logisk sammenhæng.

Martim Damm (V)
Formand KL's teknik- og miljødudvalg

Mens politikerne på Christiansborg er enige om, at det ikke er rimeligt at bede fjernvarmekunderne betale to gange for samme produkt, kan formand for KL's teknik- og miljøudvalg, Martin Damm (V), ikke se problemet i Energitilsynets afgørelse.

"Alle, som køber fjernvarme fra et privat selskab, betaler forrentning af egenkapitalen. Det samme gælder borgere, som får deres huse opvarmet med naturgas eller olie. Hvorfor skulle det være anderledes, fordi det er kommunen, der ejer selskaberne," forklarer han.

Generelt set, fremhæver han, er det ikke KL's opgave at bestemme, hvordan kommunerne skal agere i given sag. Men skulle man vælge at følge eksemplet fra Herning og bruge renterne til at spæde op med i kommunekassen, mener han ikke, at det bør være årsag til at løfte den moralske pegefinger.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024