Danmark satser på dansk-kinesisk klimaeventyr

KLIMASAMARBEJDE: Danmark kan med sit gode ry i Kina være med til at trække det folkerige land mod en international klimaaftale, mener klima- og energiminister Martin Lidegaard.
Foto: www.ens.dk
Kristian Andersen

Danmark står i en enestående position. Vi samarbejder direkte med Kinas centraladministration, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at påvirke dem.

Martin Lidegaard (R)
Klima- og energiminister

Et samarbejde med Kina på klima- og energiområdet kan påvirke Kina til en mere ambitiøs klimaindsats og kan i sidste ende medvirke til, at Kina går med i en international klimaaftale.

Det var meldingen fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), da han fredag holdt briefing om Danmarks energisamarbejde med verdens folkerigeste nation, Kina. 

International klimaindsats
EU og Danmark håber på en international klimaaftale, men før Kina vil gå med til at underskrive en aftale, skal de føle sig sikre på, at det kan lade sig gøre nationalt først.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024