Ny rapport spår om affaldets fremtid i Danmark

RAPPORT: Et nyt ideoplæg fra Mandag Morgens grønne innovationstank, Sustainia, forestiller sig, hvordan et affaldsfrit Danmark ville se ud. En af folkene bag, Nicholas Krøyer Blok, mener, at genbrug af affald kan få industrien tilbage til Danmark.
Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Det må være et politisk ansvar, i mange tilfælde, at gøre det nemmere at sortere affald. Men da det er de 98 kommuner, der selv bestemmer, er vi kommet med nogle forslag til, hvordan det kan gøres.

Nicholas Krøyer Blok
Project manager, Sustainia

Det hedder ikke længere "affald", men "ressourcer". Og i stedet for "brug-og-smid-væk"-kulturen har vi nu dele-fællesskaber.

Sådan ser fremtiden ud, hvis man læser den nyeste rapport fra den grønne innovationstank, Sustainia, der er en del af Mandag Morgen. Rapporten, der har fået titlen "Fremtidsbilleder", er blevet til i et samarbejde med Miljøministeriet.

"Fremtidsbilleder" beskriver et samfund uden affald, hvor produkter bliver designet til genbrug, og hvor der er en kultur i befolkningen for at genbruge ressourcer.

Sustainia og Miljøministeriets grønne opslagsværk har været et år undervejs, fortæller projektmanager i Sustainia, Nicholas Krøyer Blok.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024