PCB: Helsingør viser vej uden om kommunalt udgiftshelvede

PCB: Ny handlingsplan for bekæmpelse af PCB i bygninger kan påføre kommunerne en milliardudgift. Helsingør har forsøgt sig med en løsning til en tiendedel. Der er betydelig faglig usikkerhed om de forskellige løsninger.
Klaus Ulrik Mortensen

Ansvaret for bekæmpelse af PCB i de kommunale bygninger ligger hos ejerne - kommunerne. Det blev slået fast, da økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) præsenterede hovedtrækkene i en handlingsplan, der i løbet af foråret skal definere retningslinjer på området.

"Det er de enkelte bygningsejere, der er ansvarlige for deres bygninger tilstand, og derfor er det naturligt, at kommunerne betaler for deres bygning, de private for deres og staten hæfter for de statslige bygninger," svarede ministeren på et åbent samråd torsdag i Folketinget.

Handlingsplanen for udryddelsen af det giftige materiale, der fra 1950-1977 blev hyppigt anvendt i maling og fugemasser, opdeles i tre spor.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024