Privat initiativ skal fremme genbrug i byggebranchen

GENANVENDELSE: Nyt tilbud om gratis uddannelse i cirkulær økonomi skal lære byggebranchen at genanvende flere materialer. Men skal indsatsen for alvor batte noget, skal staten på banen, vurderer man.

Ældre huse er lettere at skille ad end nye. Men for alle typer byggeri gælder det, at mål om genanvendelse og cirkulær økonomi stadig har brug for konkrete redskaber for at blive oversat til praksis.
Ældre huse er lettere at skille ad end nye. Men for alle typer byggeri gælder det, at mål om genanvendelse og cirkulær økonomi stadig har brug for konkrete redskaber for at blive oversat til praksis.Foto: Colourbox.dk
Klaus Ulrik Mortensen

I en tid, hvor alle er klar over, at det er nødvendigt at gøre en ekstra indsats for at leve op til klimamålsætningerne, er det vigtigt med politisk fokus på området. Man siger, at man ikke har råd til at redde verden, men jeg siger, at man ikke har råd til at lade være.

Vera Noldus
Projektleder, Center for Bygningsbevaring

Et privat initiativ forsøger nu at gøre opmærksom på behovet for mere genanvendelse i byggebranchen.

Forslaget til finanslov, som regeringen præsenterede sidste måned, varsler ellers en række grønne besparelser. Blandt andet står Videncenter for Energibesparelser, som støttes med fem millioner kroner årligt, foran at skulle lukkes.

Det har medført kritik fra en række aktører i byggebranchen - herunder Håndværksrådet, Dansk Byggeri og FRI - som mener, at besparelserne modarbejder ønsket om mere fokus på energirenovering.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024