Puljer og partnerskaber: Grøn fødevaresektor

STØTTE: Der er nye penge og partnere til grøn omstilling af fødevaresektoren, vandinnovation samt forsknings- og udviklingsprojekter inden for industriel bioteknologi.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber på teknik- og miljøområdet.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber på teknik- og miljøområdet. Foto: Colourbox
Maria Bierbaum Oehlenschläger

Grøn fødevaresektor: Erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) åbner nu for den første ansøgningsrunde i 2013. Der kan søges om tilskud til nytænkende projekter, der kan styrke bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet og dermed bidrage til en grøn omstilling af hele sektoren. 

Puljen er denne gang på op til 140 mio. kr., og der kan søges om tilskud fra 0,25-15 mio. kr. pr. projekt. Puljen kan ansøges af virksomheder og brancheorganisationer, foreninger, selvejende institutioner og offentlige forskningsinstitutioner.

Ansøgningerne vil blive bedømt ud fra otte kriterier, der er beskrevet i erhvervsstøtteordningens strategi for 2011-2013. De otte kriterier sigter bl.a. mod at løse de væsentlige problemer og udfordringer for fødevareerhvervet som reduktion af miljø- og klimapåvirkning, forbedret dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og arbejdsmiljø samt en mere effektiv videndeling og ambitiøse forretningsstrategier for projekternes resultater.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024