To i én: Sorø Kommune fjerner PCB som del af Esco-projekt

PCB: Når Sorø Kommune investerer 68 millioner kroner i et Esco-projekt, er målet ikke kun at skære ned på energiforbruget, men samtidig at løse problemet med PCB på en af kommunens skoler.
Klaus Ulrik Mortensen

Da politikerne i Sorø Kommune i februar måned besluttede at finansiere en Esco-renovering af 65 af kommunens ejendomme til en værdi af 68 millioner kroner, adskilte beslutningen sig ikke umiddelbart fra de beslutninger, der er truffet på efterhånden en del af danske rådhuse.

Nemlig via en garanteret investering i en række sikre energisparetiltag at skaffe kommunen varige besparelser på den kommunale ejendomsdrift. Dog er der sideløbende med jagten på energibesparelserne fundet en indsats sted, som skal sikre, at man i samme moment får håndteret de forhøjede mængder af PCB, der trives på en af kommunens folkeskoler.

"Fordelen er, at vi alligevel skal have fat i en stor del af bygningen, når vi skal udbedre det generelle vedligeholdelsesefterslæb. Det er derfor oplagt at koble det sammen med en indsats i forhold til at fjerne PCB," fortæller chef i Sorø Kommunes ejendomscenter, Johnny Christensen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024