Overborgmesters takeaway-pantprojekt droppes i budget: “Vores by flyder med take away-affald”

Pant på take away-emballage bliver ikke finansieret i årets budgetaftale i København. Danmarks Naturfredningsforening og Socialdemokratiet ærgrer sig over, at projektet droppes.

Flere restaurationer i Kødbyen skulle have skiftet pap og plastic ud med genanvendeligt materiale. Men der er ikke fundet penge til projektet i årets budget.
Flere restaurationer i Kødbyen skulle have skiftet pap og plastic ud med genanvendeligt materiale. Men der er ikke fundet penge til projektet i årets budget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen HansenSøren Dahl

Sophie Hæstorp Andersens (S) ønske om pant på take away-emballage fandt ikke genanvendelse hos de øvrige partier i årets budgetaftale på Københavns Rådhus. 

Forslaget om københavnsk pant på shawarmabokse og kaffekrus var en af overborgmesterens store mærkesager i forbindelse med årets budgetforhandlinger, og både Enhedslisten og Konservative var ifølge DR positivt stemt overfor projektet.

Partierne fandt dog ikke penge til projektet i den endelige budgetaftale, der blev til udenom S og SF. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024