Analyse af ny politiskole bygger på usikre forudsætninger

NÆRLÆSNING: Rigspolitiets ønskeseddel til en ny politiskole er lang. Og detaljeret. Ikke mindst set i lyset af de store politiske huller i beslutningsgrundlaget, der endnu mangler at blive fyldt ud.

Det er endnu uklart, hvor mange elever der skal optages på en ny politiskole i det vestlige Danmark.
Det er endnu uklart, hvor mange elever der skal optages på en ny politiskole i det vestlige Danmark.Foto: Jan Jørgensen/Scanpix
Kim Rosenkilde

Der skal ’sedum-græs’ på taget, linoleumsgulve i undervisningslokalerne og flere særlige afdelinger til træning i selvforsvar og vægtløftning.

Rigspolitiet har givet sig god tid til at tænke over detaljerne i, hvordan en ny politiskole i det vestlige Danmark optimalt bør indrettes.

Udover undervisningslokaler og to kantiner skal der blandt andet også være en idrætssal, en skydebane, en helikopterlandingsplads og et hotel til 150 overnattende politikursister på efter- og videreuddannelse.

Dokumentation

Rigspolitiets hovedkonklusioner

På baggrund af Rigspolitiets redegørelse for politiets behov for lokaler og faciliteter på et nyt uddannelsescenter blev alle kommuner vest for Storebælt anmodet  om at oplyse, hvorvidt der i kommunen lå eksisterende ejendomme, der vurderedes at kunne anvendes til et uddannelsescenter med henblik på at indkredse de konkrete muligheder.

på baggrund heraf modtog Bygningsstyrelsen information og materiale om 45 ejendomme og 29 byggegrunde fordelt på 32 kommuner.

På baggrund heraf vurderes ni ejendomme beliggende i Frederikshavn, Haderslev, Holstebro, Ikast-Brande, Nyborg, Skanderborg (2 ejendomme), Sønderborg og Vejle at opfylde de forudsatte kriterier.

Rigspolitiet vil i et valg mellem de eksisterende ejendomme umiddelbart – i prioriteret rækkefølge – vurdere, at ejendommene i Vejle og Skanderborg (den ene) i sideordnet prioritering og dernæst Holstebro vil være mest hensigtsmæssige for politiet.

Det skal dog bemærkes, at et nybyggeri vil give mulighed for en mere optimal ejendom, der i højere grad vil kunne tilgodese politiets funktionelle krav. Samtidig vurderes etableringstiden for et nybyggeri ikke at være længere end tiden for til- og/eller ombygninger på de anførte ejendomme.

Samlet er det Rigspolitiets vurdering, at et nybyggeri er den mest attraktive mulighed for politiet i forhold til at etablere et moderne og fremtidssikret uddannelsescenter, idet nybyggeri i højere grad kan tilgodese politiets behov for sikkerhed end de eksisterende ejendomme.

Kilde: Afdækning af muligheden for etablering af politiets uddannelsescenter i eksisterende bygninger eller nybyggeri i det vestlige Danmark


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024