Forskningsråd: Nyt institut ikke sikret uafhængighed

KOMMUNALFORSKNING: Trods massiv kritik fastholder regeringen, at en bestyrelse domineret af politisk udpegede embedsmænd skal stå i spidsen for det nye kommunalforskningsinstitut. Det Frie Forskningsråd er bekymret for instituttets uafhængighed.
Lasse Lange

Bestyrelsessammensætningen giver mere mindelser om hierarki end om uafhængig forskning. Der er ingen armslængde. De medlemmer, der er udpeget af en minister, skal jo gøre, som ministeren siger, og varetage dennes interesser.

Asbjørn Sonne
Bestyrelesmedlem, AKF og professor i statskundskab, SDU

Regeringen står fast på upopulær styrelsesmodel for det nye superinstitut, AFI, selvom den bliver kritiseret massivt for sin manglende uafhængighed.

"Det Frie Forskningsråd mener ikke, at lovforslaget i tilstrækkelig grad sikrer, at der vil blive bedrevet forskning under iagtagelse af uafhængighed fra politisk hold," siger Peter Munk Christiansen, formand for Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv, til Altinget | Kommunal.

Seks af de 10 medlemmer af bestyrelsen i det nye institut, der skal forske i kommuner og regioner, vil blive udpeget fra politisk hold.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024