Nina Smith bliver formand for VERA

KOMMUNALFORSKNING: Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har udpeget professor Nina Smith som formand for forskningsinstituttet VERA, der er opstået ved sammenlægningen af KREVI, AKF og DSI.
Økonomiprofessor Nina Smith bliver fra 1. juli formand for det nye VERA-institut.
Økonomiprofessor Nina Smith bliver fra 1. juli formand for det nye VERA-institut.Foto: Pressefoto
Lasse Lange

Nina Smith er en garvet debattør og formidler, der kan sætte instituttets arbejde på dagsordenen med tyngde og troværdighed.

Margrethe Vestager
Økonomi- og indenrigsminister, Radikale
Fakta
VERA, Det Nationale Analyse- og Forskningsinstitut for Kommuner og Regioner, er et nyt analyse- og forskningsinstitut, der ser dagens lys d. 1. juli 2012. Instituttet bliver etableret ved at sammenlægge Anvendt KommunalForskning (AKF), Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut (KREVI).
Formanden for det nye kommunalforskningsinstitut, VERA, er blevet udpeget, og valget er faldet på økonom Nina Smith.

Nina Smith har i en årrække arbejdet som professor ved Økonomisk Institut på Aarhus Universitet. Hun er cand.oecon. og har været medlem af adskillige regeringskommissioner og offentlige råd. Nina Smith har endvidere betydelig erfaring med bestyrelsesarbejde og ledelse og har stået i spidsen for både institutter, udvalg, nævn og bestyrelser.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager udtaler:

"Jeg er rigtig glad for, at en så stor kapacitet som Nina Smith har sagt ja til at være formand for det nye analyse- og forskningsinstitut. Hun har et stort og indgående kendskab til VERA-Instituttets kerneopgaver. Nina Smith er desuden en garvet debattør og formidler, der kan sætte instituttets arbejde på dagsordenen med tyngde og troværdighed. Jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde."

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024