Debat

Regeringen rammer tilfældige kommuner

DEBAT: Konservative vil gerne være med til at gøre udligningsordningen mere rimelig. Men regeringens forslag er uigennemskueligt og lægger yderligere byrder på tilfældige borgere, skriver Konservatives kommunalordfører, Mike Legarth.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Men det undrer mig, at regeringen lægger yderligere byrder på, hvad der kan ligne tilfældige borgere i tilfældige kommuner.

Mike Legarth
Kommunalordfører, Konservative
Fakta

Bland dig

Vil du også deltage i debatten på Altinget | Kommunal? Send dit indspark til [email protected]

Af Mike Legarth
Kommunalordfører, Konservative

Det Konservative Folkeparti forhandler i øjeblikket med regeringen om en revision af udligningsordningen. Ordningen skal være "mere rimelig", mener Margrethe Vestager. Ja, enig. Naturligvis skal en udligningsordning være rimelig.

Regeringens tilfældige model
Men det undrer mig, at regeringen lægger yderligere byrder på, hvad der kan ligne tilfældige borgere i tilfældige kommuner. For der er ingen rimelighed i den model, som regeringen lægger op til. Det er blot et mere uigennemskueligt system, som ikke tager hensyn til nogle af de forhold, som påvirker borgerens vilkår.

Eksempelvis bør leveomkostningerne i de enkelte kommuner inddrages som et kriterium. Der henvises til en Robin Hood-model, hvor de rige skal give til de fattige. Men den model tror jeg ikke, at borgerne i Ringkøbing, Jammerbugt, Mors, Varde, Thisted eller på Læsø kan genkende. De betragter sig ikke som borgere i særligt velstillede kommuner.

K vil styrke udkantsområderne
Vi anerkender i Det Konservative Folkeparti, at der er steder i Danmark, som har brug for en hjælpende hånd. Det vil vi gerne være med til at rette op på. Nogle steder i Danmark er mange borgere socialt udsatte, og det kræver en ekstra indsats at hjælpe disse borgere. Vi deltager gerne i tiltag, der kan styrke vækstmulighederne i udkantsområderne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mike Legarth

Stifter, ejer og administrerende direktør i Connection Finans
diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde, (INSEAD 2011), diplomuddannelse i ledelse, strategi og innovation (INSEAD 2010), politiassistent (København 1988), sergent (Livgarden 1982), delingsfører UN-Cypern (1981)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024