Venstre vil ikke snakke udligning

UDLIGNING: Venstre afviser at tage stilling til indholdet i regeringens udligningsjustering, mens Dansk Folkeparti regner med at stemme blankt, når regeringens udligningsjustering i næste uge kommer til afstemning i Folketinget.
Foto: Folketinget (skærmbillede)
Lasse Lange

Ordføreren fra Danmarks næststørste parti talte meget om forlig. Men jeg hørte ingenting om indholdet i den aftale, der er indgået. Jeg hørte faktisk ikke noget om, hvilke kriterier det er, man er utilfreds med i Venstre. Hvilke kriterier er det, man gerne vil have ændret?

Simon Kollerup
Kommunalordfører, Socialdemokraterne
De sidste runder i dette års politiske slagsmål om det kommunale udligningssystem bliver i disse dage udkæmpet i Folketingssalen.

Og det ser ud til, at justeringen vil blive stemt igennem med det smallest mulige flertal. Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil nemlig stemme nej, mens Dansk Folkeparti regner med at stemme blankt. Det betyder, at alene regeringspartierne og Enhedslisten stemmer for.

Da lovforslaget om udligningsjusteringen forleden blev 1. behandlet i Folketinget, forklarede Dansk Folkepartis kommunalordfører, Morten Marinus, at partiet ser justeringen som et "lille skridt i den rigtige retning".

"Vi ville som sagt gerne have flyttet flere penge, men vi er glade for, at der trods alt bliver flyttet lidt. De ca. 400 millioner, som skal flyttes fra by til land, imødekommer en stor del af de udfordringer, der er ude i tyndt befolkede områder. Men vi mener ikke, det er nok, hvis vi skal følge den målsætning, som Dansk Folkeparti har om, at der skal være et næsten lige højt serviceniveau overalt i Danmark. Vi stemmer sandsynligvis blankt," siger Morten Marinus.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024