Værsgo: Her er Altingets ultimative guide til Folkemødet

Med over 3.400 debatter og events kan man let blive rundtosset af Folkemødets program. Altingets fagredaktører giver her deres personlige top-3 over det, du ikke må gå glip af i Allinge.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Er det en god ting, hvis kunstig intelligens kan forudsige, om vi bliver syge i fremtiden? Hvordan retter vi op på børne- og ungdomspsykiatrien? Og er det mon Inger Støjberg eller Alex Vanopslagh, der er bedst til at lave mad med en air-fryer?

Programmet for Folkemødet spænder vidt. Og med omkring 3.400 events spredt ud over de tre dage, kan det være sin sag at disponere sin tid i Allinge.

Derfor har vi bedt Altingets fagredaktører om at tygge programmet igennem på forhånd. Så hvad end du interesserer dig for uddannelse, klima, arbejdsmarked eller et af de mange andre nicheområder, som Altinget dækker, kan du her finde redaktørernes guide til de tre arrangementer, du absolut ikke må gå glip af.

Vi tager forbehold for programændringer og aflysninger. Her kan du selv gå på jagt i det fulde program

ARBEJDSMARKED
Af Rikke Brøndum, redaktør, Altinget Arbejdsmarked

1. Hvilke visioner skal fagbevægelsen løfte i fremtiden?
Torsdag 14:00 - 14:45 / Arrangør: Danmarks Lærerforening, Lærernes Hus

Fagbevægelsen bløder medlemmer og har bedt om politisk hjælp til medlemskampen. Men kan den selv svare på, hvorfor den er vigtig for lønmodtagerne i fremtiden? Formændene for FH og Dansk Sygeplejeråd diskuterer med blandt andet Dansk Folkepartis Peter Kofod.

2. Skal pensionssystemet på pension?
Fredag 09:00 - 09:45 / Arrangør: PFA, TEKNIQ Arbejdsgiverne

Sparer de unge for meget op til pension, når de skal arbejde til langt op i 70’erne? Skal arbejdsmarkedspensionerne gøres mere fleksible, så unge i perioder kan vælge at spare mindre op?

3) Mindre arbejde og mere velfærd - maveplasker eller flot udspring?
Fredag 11:00 - 11:45 / Arrangør: Dansk Arbejdsgiverforening

Danskernes arbejdstid har om noget været sat til debat det forgangne år. Nu debatterer Kaare Dybvad og DA-direktør Jacob Holbraad, hvordan Danmark kan balancere behovet for mere arbejdskraft med ønskerne om mere fritid og familietid.

Læs også

 
BY OG BOLIG
Af Dorte Ipsen Boddum, redaktør, Altinget By og Bolig 

1. Grøn omstilling af byggeriet 
Torsdag 12:00 – 13:00 / Arrangør: DI Byggeri 

Byggeriet er blevet energi- og klimapolitik, og energi- og klimapolitik er blevet storpolitik, så der er nok at tage fat på, når Byggepladsscenen på Folkemødet åbner med en debat om grøn omstilling af byggeriet. 

2. Byggematerialer 2.0: Oplev, lær og debattér på Byggepladsen 
Torsdag 12:00 – 17:00 / Arrangør: DI Byggeri 

Hvordan ser et moderne halmhus ud? Er isolering med restprodukter mere brandfarlig end alternativer? Og hvordan kommer fremtidens byggeri til at se ud. Her kan man både se og røre fremtidens byggematerialer og tale med ingeniører og arkitekter om muligheder og udfordringer.  

3. Byg klogere og spar på råstofferne 
Lørdag 10:30 – 11:30 / Arrangør: Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden 

Der kommer en dag, hvor vi i Danmark måske har brugt det sidste grus og det sidste sand. Og hvad gør vi så? Her er en chance for at blive klogere på genbrug af materialer og byggeri i jord og træ.


CIVILSAMFUND
Af Gitte Skotby-Young Ballenstedt, redaktør, Altinget Civilsamfund

1. Paradokser i frivilligheden
Lørdag 13:00 - 13:50 / Arrangør: Dansk Ungdoms Fællesråd 

Frivillighed er fuldt af paradokser: Som forening skal man både lære unge at passe på sig selv og sætte sunde grænser og tage del i forpligtende fællesskaber. Debatten udforsker forskellige måder at navigere i et morads af modsatrettede hensyn.

2. Velfærd på frivillighedens præmisser. Er det muligt? 
Fredag 15:00 - 16:00 / Arrangør: Fonden for Socialt Ansvar 

Velfærdsstaten kalder på civilsamfundet. Men hvordan skal det foregå? Det er nok hverken første eller sidste gang, politikere og organisationer prøver at finde en fælles form, men det er en debat, der ikke lige foreløbig lader sig udtømme. 

3. Nytænkning og udvikling af frivillighed i civilsamfundet 
Torsdag 11:30 - 12:15 / Arrangør: Red Barnet, lokalforening Vestegnen 

Frivilligrekruttering blandt virksomheders medarbejdere er et fænomen, jeg er nysgerrig på. Det her virker som et godt sted at starte. Debattens præmis er, at der er endnu mere potentiale i alliancer og partnerskaber mellem civilsamfund og erhvervsliv, men helt sikkert også barrierer og vanetænkning.

Læs også


DIGITAL OG FORSKNING
Af Chris Lehmann, redaktør, Altinget Digital og Altinget Forskning 

1. Hvor få akademikere kan drive et videnssamfund?
Torsdag 13:30-14:45 / Arrangør: Aarhus Universitet

Diskussionen om det voksende antal akademikere i Danmark kører på højeste blus efter regeringens universitetsreform. Aarhus Universitet spørger nu, måske i egen interesse, om vi kan klare fremtidens udfordringer med færre akademikere. 

2. AI: Sådan forandrer kunstig intelligens vores liv 
Torsdag 14:00 - 15:00 / Arrangør: Rasmussen Global  

Selvfølgelig er der masser af events om AI på Folkemødet. Her skal tidligere techambassadør Casper Klynge diskutere AI-regulering med Anders Fogh Rasmussen og Ulrik Vestergaard Knudsen, vicegeneralsekretær i OECD. 

3. Ungdomsliv, arbejdsudbud og reformiver: Kan vi styre de unge? 
Fredag 11:45 – 12:45 / Arrangør: Aarhus Universitet 

Det underliggende spørgsmål blandt alle uddannelsesreformer er: Kan vi styre, hvilke uddannelser de unge søger? Det er stadig et åbent spørgsmål, men det er altid relevant at diskutere. 


EMBEDSVÆRK
Af Sine Riis Lund, redaktør, Altinget Embedsværk 

1. Er NSK Danmarks nye FBI? 
Torsdag og fredag 12:00 – 12:45 / Arrangør: Rigspolitiet 

Er man vild med krimier og kriminalsager, så er her en god mulighed for at høre mere om, hvad politiet gør for at bekæmpe nogle af virkelighedens mest alvorlige og komplekse sager. Politidirektør Lasse Boje giver et indblik i arbejdet i den Nationale enhed for Særlig Kriminalitet - også kaldet det danske FBI. 

2. Morgenmøde med Sir Humphrey. Departementschefer på slap line 
Fredag 9:30 – 10:20 / Arrangør: Hegelund & Mose, Akademikerne 

Det er blevet en folkemødeklassiker, men der er god grund til at lytte med, når departementschefer igen i år stiller op til en snak om årets kritiske sager, arbejdsforhold på Slotsholmen og en embedsmandsrolle under forvandling. 

3. Sådan leder du fremtidens attraktive offentlige arbejdsplads 
Fredag 16:00 – 17:00 / Arrangør: Djøf 

De unge stiller andre krav til en arbejdsplads. Finansministeriets departementschef Kent Harnisch og ledelsesambassadør Merete Agergaard fra Skattestyrelsen giver deres syn på, hvordan de offentlige arbejdspladser bedst omstiller sig til de nye generationer. 

Læs også


ENERGI OG FORSYNING
Af Andreas Arp, redaktør, Altinget Energi & Forsyning 

1. Grøn gas, sort gas eller ingen gas? 
Fredag 10:30 - 10:55 / Arrangør: Klima- & Energiscenen 

Det danske gasnet skal være 100 procent grønt inden 2030, men hvordan? Er vi godt på vej, og får vi overhovedet brug for gas i fremtiden? Det diskuterer centrale aktører fra blandt andet Dansk Fjernvarme, Energinet, Biogas Danmark og Nature Energy. 

2. Affaldssortering – giver det overhovedet mening? 
Fredag 12:30 - 13:15 / Arrangør: Syddansk Universitet

De fleste danskere sorterer flittigt affald, men hvor effektiv er indsatsen egentlig? Bør vi genoverveje den? Er robotter bedre til at sortere, end vi selv er? Aktører, eksperter og miljøminister Magnus Heunicke (S) tager debatten. 

3. Kommer der havvind til solskinsøen? 
Lørdag 9:30 - 10:00 / Arrangør: Klima- & Energiscenen 

Bornholm spiller en nøglerolle i opsætningen af havvind i Danmark. Klimaordfører Lea Wermelin (S), Bornholm Energi og repræsentanter fra CIP og Vattenfall mødes for at diskutere om de lokale og statslige projekter overhovedet bliver til noget.

 
ERHVERV
Af Marie Møller Munksgaard, redaktør, Altinget Erhverv

1. Kan Danmark leve af få stærke virksomheder?
Fredag 10.10 - 10.50 / Arrangør: Teknologisk Institut, Dansk Industri og GTS-foreningen

Iværksætteriet har medvind i Danmark. Men hvordan får vi flere store enhjørninger som Novo Nordisk i dansk erhvervsliv? Det spørgsmål er på dagsordenen til Folkemødet, hvor erhvervsaktører og politikere diskuterer, hvordan vi styrker den vidensbaserede innovation.

2. Investorer går udenom kvindelige startups – hvorfor?
Fredag 15.00 - 15.45 / Arrangør: Nordea Danmark

Diversiteten i det danske iværksættermiljø halter. Kun 25 procent af alle iværksættere var kvinder i 2021, mens blot to procent af investeringerne til nye virksomheder gik til virksomheder udelukkende med kvinder. Men hvorfor? Fredag mødes erhvervslivet og politikere for at diskutere, hvordan Danmark kan styrke en mangfoldig iværksætterkultur.

3. Mads Steffensen og ESG-holdet: Grønne dilemmaer
Lørdag 14.00 - 14.45 / Arrangør: Finans Danmark

Står din virksomhed også overfor en række svære dilemmaer med EU’s nye bæredygtighedskrav? Så skal du møde op og høre Mads Steffensen og hans ESG-hold diskutere de svære beslutninger, som erhvervslivet og finanssektoren står overfor med EU’s nye grønne mål.

Læs også


ETIK OG TRO
Af Karl Emil Frost, redaktør, Altinget Etik og Tro

1. Hvordan håndteres etiske dilemmaer med AI? 
Torsdag 15:00-15:45 / Arrangør: Sjællands Universitetshospital 

Kunstig intelligens kan blive en gamechanger i sundhedsvæsenet. Men datahøst af personoplysninger er etisk dilemmafyldt. Kom til samtale om perspektiver og faldgruber med blandt andre Lisbeth Nielsen fra Etisk Råd.

2. Hvad vil du vide om dit ufødte barn?
Lørdag 11:00-11:45 / Arrangør: Kristendemokraterne

Danmark er verdensmestre i at spotte sygdomme hos fostre. Men det har en bagside og kan i værste fald føre til aborter på forkerte grundlag, mener Etisk Råd. Hør formand Leif Vestergaard uddybe rådets stærkt omdiskuterede anbefalinger. 

3. Kirkens klimastemme 
Lørdag 11:45 - 12:45 / Arrangør: Danmission m.fl. 

Kirkerne engagerer sig mere og mere i klimadagsordnen. Men gør kirken nok for at italesætte klimakrisen både herhjemme og i lande, hvor den rammer særligt hårdt? Det skal drøftes lørdag eftermiddag. 

EU
Af Rikke Albrechtsen, redaktør, Altinget EU

1. Diplomatic Summit: Can the West beat Putin? 
Torsdag 11:00 – 11.45 / Arrangør: Altinget og Mandag Morgen, Rasmussen Global 

Min europæiske partner in crime, Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen, får selskab af et tophold af ambassadører fra USA, Frankrig, Tyskland og Belgien til en alvorssnak om Vesten mod Rusland.

2. Michael Schøt, Vestager og den nye verdensorden 
Torsdag 17:15 – 18:15 / Arrangør: Europa-Kommissionen 

Margrethe Vestagers sidste folkemøde som Danmarks EU-kommissær er nok oprundet. Hun ser tilbage på ti år i toppen af EU-pyramiden sammen med komiker Michael Schøt. 

3. Europa går mod højre. Hvad nu? 
Lørdag 11:00 – 11:45 / Arrangør: Rasmussen Global 

Alle målinger peger på fremgang til partier på Europas yderste højrefløj ved EU-parlamentsvalget. Departementschef i Udenrigsministeriet, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, debatterer udfaldet med EU-eksperterne Marlene Wind og Lykke Friis.


FONDE OG UDVIKLING
Af Mikala Rørbech, redaktør, Altinget Udvikling og Altinget Fonde 

1. Stadiondiplomati i Afrika – når fodbold bliver storpolitisk 
Lørdag 9:00 - 10:00 / Arrangør: Globalt Fokus 

Der foregår et verdensmesterskab i pragmatisk idealisme, siger Globalt Fokus, som står bag denne debat. Med udgangspunkt i fodbold vil direktør Mette Muller diskutere offside regler, banehalvdele og hvem der laver finter på hvem på den geopolitiske grønsvær.  

2. Globale megatrends
Fredag 15:00 - 15:45 / Arrangør: Institut for Menneskerettigheder 

Hvis man er en sucker for trends og analyser er Folkemødet er godt sted at gå hen. Blandt andet kan man høre den danske vicegeneralsekretær i OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen kigge i krystalkuglen og komme med bud på den globale udvikling.

3. Er der en fornuftig fond til stede?
Fredag 15:00 - 15:45 / Arrangør: Arkitektforeningen 

Ud af de overraskende mange events på årets Folkemøde, der ser på fondenes rolle og ansvar i samfundet, så virker Arkitektforeningens samtale om fondenes ansvar for mennesker og natur dejlig konkret. 

 
FORSVAR
Af Andreas Krog, redaktør, Altinget Forsvar

1. Hvad kan Danmark gøre i Sikkerhedsrådet? 
Torsdag 12:10 - 12:55 / Arrangør: Det Udenrigspoiltiske Selskab og FN-forbundet 

Hvad er Danmarks råderum, muligheder, udfordringer og prioriteter, når vi sidder i FN’s Sikkerhedsråd for perioden 2025 – 2026?

2. Fremtidens kampplads..! 
Fredag 13:30 – 14:30 / Arrangør: Hjemmeværnet 

Hybride trusler, klimaforandringer og geopolitiske spændinger er blot nogle af trends, der vil præge fremtidens kampplads. Så er tanken om en stor folkelig forankret militær organisation gået lidt af mode?

3. Meet the ambassadors. Discussing the international situation
Fredag 16:00 – 16:45 / Arrangør: Forsvarsakademiet

Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Polens ambassadører i Danmark diskuterer det sikkerhedspolitiske landskab, transatlantisk sammenhold og Vestens svar på truslen fra Rusland. 


FØDEVARER

Af Dorte Ipsen Boddum, redaktør, Altinget Fødevarer

1. Mikroalger, roetoppe og raps – fremtidens biosolutions?
Torsdag 12:15 – 12:45 / Arrangør: Teknologisk Institut 

Har du stadig ikke helt styr på, hvad biosolutions er, så er arrangementet hos Teknologisk Institut et oplagt sted at deltage. En række nøglespillere debatter, hvad de nye teknologier kan, og hvilke bump på vejen, der er lige nu.

2. Hvordan skaber vi sammen et grønt landbrug? 
Fredag 10:00 -11:00 / Arrangør: Danmarks Naturfredningsforening

Findes der en fælles vej? To af de aktører, der har allermest på spil ved forhandlingsbordet i den grønne trepart om en klimaafgift på dansk landbrug, tørner sammen. Lyder som et must, hvis man er spændt på, hvad den grønne trepart skal ende med.

3. Inger og Alex' airfryer-duel
Fredag 10:30 – 11:00 / Arrangør: Danmarksdemokraterne

Hvis det hele ikke skal være alt for seriøst, kan du slå et slag forbi, når de to partiformænd Inger Støjberg (DD) og Alex Vanopslaugh (LA) dyster på færdighederne udi at kokkerere på en air-fryer og – sandsynligvis også – politik i al almindelighed.

 
KOMMUNAL
Af Kim Rosenkilde, redaktør, Altinget Kommunal 

1. Giv magten til de unge
Torsdag 16:15 - 17:00 / Arrangør: Bikubenfonden 

Bikubenfonden sætter fokus på unges ret og mulighed for at bestemme over deres eget liv. Også når de er i berøring med kommunen.

2. Borgmesterbattle i bordfodbold 
Torsdag 19:00 - 20:00 / Arrangør: Komponent 

En række borgmestre dyster om titlen som årets folkemødemester i kommunal bordfodbold. Cheføkonom og direktør i KL, Morten Mandøe, kommenterer kampene. 

3. Forventninger til velfærden 
Fredag 14:00 - 14:40 / Arrangør: KOMDIR, Komponent 

Vigtig debat, som sætter fokus på ”forventningsgabet” mellem borgernes ønsker, og kommunernes mulighed for at levere. Om de frivilliges rolle. Om borgernes netværk. Og om tillid.

KLIMA
Af Simon Friis Date, redaktør, Altinget Klima

1. Hvordan får vi en grøn økonomi?
Fredag 12:00 - 13:00 / Arrangør: Dagbladet Information

Den grønne omstilling rejser nye spørgsmål om den økonomiske model, som har drevet samfund som det danske gennem en række indbringende årtier. Efter mange års kritik er økonomer også begyndt at interessere sig mere for planetæret grænser, værdien af naturens ressourcer og vækstbegrebet. Debat om en bæredygtig økonomi, som tager hensyn til både klodens og menneskers trivsel.

2. Unge griller EU’s energi-guru
Torsdag 11:15 - 12:00 / Arrangør: Europa-Kommissionen

En gruppe unge aktivister møder EU-Kommissionens danske generaldirektør for energi til en snak om landbrug, klimamål og det nye mandat i EU.

3. Behøver Danmark sin egen klimapolitik?
Torsdag 13:00 - 13:50 / Arrangør: Københavns Universitet

Giver det mening at have national klimapolitik? Det er det ubekvemme spørgsmål, som flere er begyndt at stille i en tid, hvor det er de europæiske, ikke de danske mål, der presser Christiansborg, og som bliver taget op i denne debat mellem en række af landets førende eksperter.

 
KULTUR
Af Karl Emil Frost, redaktør, Altinget Kultur

1. Hvordan får kulturlivet fat i de unge?
Torsdag 13:00 - 13:30 / Arrangører: Kulturens Analyseinstitut, Kulturmødet Mors m.fl.

Kulturlivet skal bidrage til at øge trivslen for børn og unge. Men hvordan omsættes ambitionen til reel handling? Det skal på Folkemødet debatteres over alle tre dage, og det hele begynder torsdag.

2. Hvem sidder på magten i kulturlivet? 
Fredag 11:30 - 12:15 / Arrangører: Foreningen for Elite- og Magtstudier, Akademikerbladet, Bikubenfonden 

Sløret løftes for en ny kortlægning, som kaster lys over, hvem der sidder tungest på magten i kulturlivet – og det er ikke kunstnerne. Kom til samtale om betydningen af magtens hierarkier i kunst- og kulturlivet. 

3. Kunst skal være kriseknuser – men er det en utopi?
Lørdag 12:00 - 12:45 / Arrangør: Dansk Industri

Regeringen arbejder stadig på at nedsætte et kulturråd, som skal være med til at løse tidens store kriser. I år vil Kulturministeren tage hul på opgaven med et såkaldt open call for at finde medlemmerne. Men giver det mening?

 
IDRÆT
Af Jeppe Højbjerg Sørensen, redaktør, Altinget Idræt 

1. Hvordan motiverer vi til frivillighed? 
Torsdag 14:30 - 15:30 / Arrangør: DanskHåndbold, Wonderful Copenhagen m.fl.

På Christiansborg og i kommunerne vil man både tiltrække store, internationale sportsbegivenheder og sikre livet i de lokale idrætsfællesskaber. Men ingen af delene kan lykkes uden frivillige. Så hvordan holdes de frivillige til ilden i det store og det små?

2. Kan foreningslivet hjælpe unge uden for beskæftigelse? 
Fredag: 13:00 - 14:00 / Arrangør: DanskHåndbold, Danmarks Idrætsforbund

De 40.000 unge, der hverken er i job eller uddannelse, er også kommet i søgelyset i idrættens verden. Men hvordan kan foreningerne hjælpe en gruppe, der bærer vidt forskellige udfordringer med sig og ofte har dårlige erfaringer med de brede fællesskaber? 

3. Kan foreningslivet give danskerne flere gode leveår?
Fredag 15:00 - 16:00 / Arrangør: Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet m.fl. 

Der er lagt op til bred debat, når DGI-formand, Charlotte Bach Thomassen, professor Bente Klarlund, sundhedsordfører fra Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen og mange flere stiller skarpt på idrættens forebyggende rolle.

 
SOCIAL
Af Simon Lessel, redaktør, Altinget Social 

1. Psykiatrien – ikke for børn? 
Fredag 10:15 – 11:00 / Arrangør: Danske Regioner 

Børne- og ungdomspsykiatrien er under pres, og regionerne kritiseres for ikke at overholde udredningsretten. Eksperterne udpeger problemerne, og efterfølgende giver politikerne deres bud på løsningerne.

2. Det næste skridt: Hvordan gør vi naturen mere tilgængelig? 
Torsdag 11:00 – 11:50 / Arrangør: Danske Handicaporganisationer, Videnscenter om handicap

Der er politik alle steder – også i naturen. Her er chancen for at blive klogere på noget, vi ofte tager for givet, nemlig at bruge naturen uhindret. Til debatten diskuteres det, hvordan man kan gøre naturen mere tilgængelig for personer med handicap. 

3. Danske fængselspladser i Kosovo – utopi eller realitet? 
Fredag 14:00 – 14:45 / Arrangør: DIGNITY 

Den danske regering har besluttet at leje 300 fængselspladser i Kosovo. Til debatten bliver du klogere på de menneskeretlige udfordringer ved de omdiskuterede fængselsplaner.

 
SUNDHED
Af Andreas Wind, redaktør, Altinget Sundhed

1. Den store debat om sundhedsstruktur
Fredag 12:15-14:00 / Arrangør: Danske Regioner

Med en helt frisk rapport fra Sundhedsstrukturkommissionen tager landets sundhedspolitiske top debatten om reform af sundhedsvæsenet. Hvad mener sundhedsministeren, sundhedsordførerne og regionsformændene? Og hvad siger lægerne, patienterne og eksperterne?

2. AI kan forudse om du bliver syg – men skal den det? 
Torsdag 14:30 - 15:15 / Arrangør: Forsikring & Pension 

Kunstig intelligens og big datas indtog i sundhedsvæsenet kaster både nye muligheder og problemstillinger af sig. Er vi eksempelvis tjent med at vide på forhånd, om vi får en særlig sygdom engang i fremtiden, eller hvornår vi dør?

3. Hvad vil Løhde med sundhedsvæsnet?
Torsdag 15:00 - 15:40  / Arrangør: KL og Komponent 

Udover regionernes store debat skal man også slå vejen forbi KL's telt, hvor sundhedsministeren denne gang debatterer med de praktiserende lægers formand og et par KL-formænd.

TRANSPORT
Af Daniel Bue Lauritzen, redaktør Altinget Transport

1. Kollektiv trafik – fremtidens bindeled mellem land og by?
Torsdag 12:30 – 13:30 / Arrangør: Ældre Sagen

Den kollektive transport er under pres, efter at de seneste år har budt på nedskæringer og stigende billetpriser. Men busser og tog spiller fortsat en central rolle i transportsystemet. Hvad kræver det, hvis sektoren skal fortsætte med at fungere i de forskellige landsdele?

2. Hvordan sikres sund konkurrence på lademarkedet for elbiler?
Fredag 11:00 – 12:00 / Arrangør: Circle K Danmark  

Mens valget mellem fossil- og elbil for de fleste bliver mere og mere simpelt, er markedet for opladning stadig en kompliceret affære. Bundling, manglende konkurrence, komplicerede afgiftsstrukturer og dårligt prisoverblik gør det svært for forbrugerne at navigere i de forskellige løsninger, og det kan være en bremse på omstillingen. Så hvordan får vi et velfungerende marked? 

3. Kommer vi til at flyve grønt i 2025?
Lørdag 10:15 – 11:15 / Arrangør: European Energy

Det er snart tre år siden, at statsminister Mette Frederiksen i sin nytårstale præsenterede idéen om en grøn indenrigsrute i 2025. Men det er stadig uklart, præcis hvordan det skal ske. Så hvordan kan statsministeren levere på sit løfte?


UDDANNELSE
Af Signe Løfttoft, redaktør, Altinget Uddannelse 

1. Kan folkeskolen rumme alle børn – og deres forældre …
Fredag 11:15 - 12:00 / Arrangør: Skolelederforeningen

Skoleledernes formand kritiserede i vinter politikernes hurtige udmeldinger om enkeltsager på folkeskoler i Borup og Agedrup. Derfor glæder jeg mig til at høre politikere, skoleledere og eksperter debattere, om folkeskolen skal og kan rumme alle børn - også dem med udfordringer.

2. Karakterbom på gymnasierne - formål og konsekvens
Lørdag 10:30 - 11:15 / Arrangør: Gymnasieskolernes Lærerforening

Elefanten i rummet i bogstavlegen om en reform af ungdomsuddannelserne er højere karakterkrav til gymnasiet. Argumenter for og imod mødes i denne debat, hvor Dansk Metal, CEPOS og Gymnasielærerforeningen krydser klinger.

3. Fra hamsterhjul til lykkehjul
Lørdag 11:00 - 11:45 / Arrangør: Dansk Industri

Unge tager flere og flere sabbatår, og vi andre går til konferencer for at forstå Generation Z’s forhold til arbejdslivet. Hvorfor ikke bruge folkemødets sidste dag på at debattere arbejdets lidelser og lyksaligheder med blandt andre Carl Emil Lind Christensen fra DSU, Stina Vrang Elias fra DEA og psykolog og meningsdanner Svend Brinkmann?


ÆLDRE OG BØRN
Af Rasmus Løppenthin, redaktør Altinget Børn og Altinget Ældre  

1. Mobning relateret til etnicitet
Torsdag 11:00 - 11:45 / Arrangør: Børns Vilkår og Institut for Menneskerettigheder 

Ny undersøgelser viser, at børn med minoritetsbaggrund er i større risiko for at blive udsat for mobning og udstødelse. Spørgsmålet er, hvordan vi løser det?

2. Børns sunde liv og trivsel – en gave eller opgave for Folkeskolen
Torsdag 12:45 – 13:30 / Arrangør: Dansk Skoleidræt

I forbindelse med den seneste folkeskole-aftale blev idrætten svækket.  Nu sætter Dansk Skoleidræt så fokus på, om faget kan hjælpe med at modvirke den stigende overvægt og mistrivsel blandt danske børn.

3. Skal pensionssystemet på pension?
Fredag 90:00 – 09:45 / Arrangør: PFA, TEKNIQ Arbejdsgiverne  

De danske arbejdsmarkedspensioner blev indført i slutningen af 1980’erne. Men passer modellen til et moderne arbejdsmarked, hvor vi arbejder længere, og der samtidig er et stigende ønske om fleksibel forsikringsdækning?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024