Om  
Mette Højborg
Erik Krarup

Efter fyring: Tidligere kommunal direktør overtager Erhvervshus-toppost

Mette Højborg tiltræder som midlertidig direktør i Erhvervshus Midtjylland, efter tidligere direktør Erik Krarup blev afskediget i sidste uge. Afskedigelsen kom i kølvandet på en række anklager om dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Mette Højborg var indtil 31. december 2023 direktør for kultur, arbejdsmarked og erhverv i Holstebro Kommune. Nu er hun tiltrådt som midlertidig direktør for Erhvervshus Midtjylland. 
Mette Højborg var indtil 31. december 2023 direktør for kultur, arbejdsmarked og erhverv i Holstebro Kommune. Nu er hun tiltrådt som midlertidig direktør for Erhvervshus Midtjylland. Foto: Pressefoto, Holstebro.dk
Emilie Tilma

Mette Højborg er ny midlertidig direktør for Erhvervshus Midtjylland. 

Det skriver Erhvervshuset i en pressemeddelelse tirsdag formiddag. 

Direktørskiftet kommer efter, at den forhenværende direktør, Erik Krarup, blev afskediget 24. maj, efter flere anklager om dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Læs også

Og det er netop arbejdsmiljøet, som den nye direktør har som sin førsteprioritet at få rettet op på.

"På de eksterne parametre fremstår Erhvervshus Midtjylland som en særdeles veldrevet virksomhed. Desværre er virksomheden kommet i en ulykkelig situation med en udfordret organisationskultur og et dårligt psykisk arbejdsmiljø," udtaler Højborg i pressemeddelelsen og forsætter:

"Jeg ser frem til at bistå bestyrelsen i Erhvervshus Midtjylland og ikke mindst organisationen med den vigtige opgave at få skabt en ny organisationskultur med fokus på et godt arbejdsliv for alle medarbejdere."

Netop for processen med at skabe en ny kultur i organisationen, har det været vigtigt at få en midlertidig direktør hurtigt på plads, så arbejdet ikke "taber momentum," fortæller bestyrelsesformand Ib Lauritsen.

"Mette Højborg er en stor kapacitet på hele erhvervs- og udviklingsområdet, men først og fremmest er hun en erfaren og dygtig leder med værdifuld erfaring inden for HR og kommunikation. Vi kan alle være trygge ved nu at have Mette Højborg ved roret, og jeg glæder mig til samarbejdet."

Højborg var indtil 31. december 2023 direktør for kultur, arbejdsmarked og erhverv i Holstebro Kommune. Før det var hun direktør i Børnenes Hovedstad i Billund og erhvervs- og udviklingschef i Herning Kommune. 

Hun tiltræder stillingen som interimdirektør 28. maj, hvor hun blev introduceret til Erhvervshus Midtjyllands medarbejdere på et fællesmøde. Hun skal fungere som interimdirektør frem til, at en ny permanent direktør er ansat, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Højborg

Midlertidig direktør, Erhvervshus Midtjylland
cand.oecon (Aarhus Universitet 1997)

Erik Krarup

Fhv. direktør, Erhvervshus Midtjylland
cand.merc. (Aalborg Universitet, 1988)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024