Musikere venter på EU-svar om tvist, som risikerer at skabe rystelser i kulturlivet

Både regeringen og Dansk Musiker Forbund følger nøje med i en tvist om betaling til musikere, som EU-Domstolen nu skal forholde sig til. Sagen risikerer at kaste en velfungerende dansk praksis for brug af beskyttede kunstværker op i luften, lyder det. 

EU-domstolens vurdering risikerer også at få betydning for bredere dele af dansk kulturliv. Det er nemlig ikke kun i musikbranchen, at betaling for værker fastlægges gennem aftaler mellem parterne, lyder det fra regeringen.
EU-domstolens vurdering risikerer også at få betydning for bredere dele af dansk kulturliv. Det er nemlig ikke kun i musikbranchen, at betaling for værker fastlægges gennem aftaler mellem parterne, lyder det fra regeringen.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

En af dansk musikbranches bærende søjler kan potentielt stå og falde med et kommende svar fra EU-Domstolen om betaling for beskyttede værker i radio og tv.  

Det siger Thomas Sandberg, der er forperson hos Dansk Musiker Forbund.  

I sin essens skal domstolen svare på, om medlemslandene skal sikre faste minimumsbetalinger for brug af beskyttet musik. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024