Nedskæring rammer teatre i provinsen

TEATER: Midt i den politiske debat om den kulturelle skævhed mellem øst og vest i Danmark rammes teatrene i provinsen nu af statslige nedskæringer.

Teaterelskere i provinsen kommer til at gå glip af turnéforestillinger, når den statslige støtte til turnéteater udfases.
Teaterelskere i provinsen kommer til at gå glip af turnéforestillinger, når den statslige støtte til turnéteater udfases.Foto: Colourbox.dk
Erik Bjørn Møller

Så siger man, at vi i stedet kan få en masse små, smalle og nyskabende forestillinger. Men det er sgu nok ikke lige det, de vil se, i hverken Viborg, Horsens eller Tønder.

Lars Salling
Formand for Danmarks Teaterforeninger

Statslige nedskæringer rammer nu kulturlivet i provinsen, hvor 66 teaterforeninger og et årligt publikum på 330.000 mennesker kan se frem til færre attraktive forestillinger.

Årsagen er, at det såkaldte Projektstøtteudvalg under Statens Kunstfond er i færd med at udfase støtten til turnéproducenter, der hidtil med stor succes har stået for at sende forestillinger på turné i hele landet.

Omlægningen af støtten går især hårdt ud over Teatret Svalegangen, der i de seneste 13 år har haft en væsentlig funktion som turnéarrangør. Teatret har både sendt egenproduktioner og forestillinger fra egnsteatre, projektteatre og små storbyteatre på landevejene.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024