Partier kritiserer uklarhed om fremtiden for Danmarks nationalleksikon

Det er kritisabelt, at der hersker usikkerhed om fremtiden for Lex.dk, som ikke er at finde i regeringens finanslovsudspil. Sådan lyder det fra Enhedslisten og Konservative, som ser nationalleksikonnet som afgørende i kampen mod desinformation.  

Det er ordførernes opfattelse, at den økonomiske usikkerhed blandt andet skyldes manglende afklaring om, hvilket ministerium der er hovedansvarlig på området. 
Det er ordførernes opfattelse, at den økonomiske usikkerhed blandt andet skyldes manglende afklaring om, hvilket ministerium der er hovedansvarlig på området. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Regeringens manglende økonomiske håndsrækning til Lex.dk i udspillet til finanslov står i direkte kontrast til ambitionen om at bekæmpe fake news og desinformation i samfundet.

Sådan lyder det fra Enhedslisten og Konservative, som kritiserer, at regeringen ikke har fundet ekstra penge til platformen.  

"Det flyder med desinformation. Hvis ikke vi gør alt for at understøtte Lex.dk, så fremstår ønsket om at sætte ind over for fake news som tom snak,” siger Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024