svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Kulturudvalget spørger kulturministeren, Jakob Engel-Schmidt, om behovet for at udvide antallet af bestyrelsesmedlemmer fra 7 til 9

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 96, Spørgsmål 1
Vil ministeren uddybe behovet for at udvide antallet af bestyrelsesmedlemmer fra 7 til 9, herunder oplyse hvilke kvalifikationer som ville mangle i en bestyrelse med 7 medlemmer?

Svar fra mandag den 15. maj 2023
Det fremgår af lovforslaget § 6, stk. 3, at bestyrelsen skal repræsentere kompetencer inden for ledelse, økonomi, dansk og international kulturpolitik, kultur- og kunstfaglighed, viden om psykologi, sociologi og lignende, forskning samt statistik. Alle bestyrelsens medlemmer skal desuden have en særlig indsigt i kulturlivet.

Det er vanskeligt at opfylde denne brede og ambitiøse kompetenceprofil med en bestyrelse på syv medlemmer. Jeg har derfor vurderet, at det vil være hensigtsmæssigt at udvide bestyrelsen til i alt ni medlemmer.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024